Semizotu yemeği

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
4e86c492-40c7-464c-a741-f9221c403d37.jpg


Semizotu yemeği

Malzemeler 1 bağ semizotu 1 orta boy kuru soğan 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 yemek kaşığı domates/biber salçası 2 olgun domates 1 yemek kaşığı bulgur/pirinç (tercihe göre)

Tarif
Semizotunu yıkayıp temizleyin, fazla küçültmeden doğrayın, bir kenarda bekletin. Küçük bir tencereye zeytinyağını koyun, yemeklik doğradığınız soğanları pembeleştirin. Soğanlar pembeleşince salçayı ekleyip karıştırın. Domatesleri küp küp doğrayın, tencereye ekleyin. Semizotlarını da ekleyin, tuzunu atın ve tencerenin kapağını kapatın, kısık ateşte pişmeye bırakın. Semizotu suyunu salınca 1 kaşık kadar bulgur ya da pirinç ekleyin. Yemeğiniz kısık ateşte kendi suyuyla pişecektir. Ancak biraz daha sulu severseniz su ekleyebilirsiniz. Bulgur ya da pirinç yumuşadıktan sonra altını kapatın.
ekolay
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Ben de cok severim ama yemegini yapmak hic aklima gelmedi ne yalan söyleyeyim. :utandim:
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Aklimda, cuma alis verise cikacagim hemen alip yapayim.
Karnim ac canim cekti valla :1:
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Yemek yedim ama az yedim galiba karnim ac :hihi:
Bu saatten sonra yemem artik. :sevindirikasli:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst