T
tugceyildiz
Misafir
Malzemeler
200 gr. calrose pirinci
1 adet salatalık
1 adet yeşil biber
1 adet küçük boy havuç
½ demet semizotu
Yeşil zeytin
Kırmızı pul biber
Taze soğan
1 adet kırmızı biber
200 gr. karnabahar
2 kaşık zeytinyağı
Hazırlanışı:
Pirinci haşlayın. Geniş bir kapta soğumaya bırakın. Havucu yıkayıp kabuğunu soyun ve ince doğrayın. Yeşil ve kırmızı biberi yıkadıktan sonra çekirdeklerini çıkarın ve jülyen doğrayın. Semizotunu yıkayıp yapraklarını ayırın ve orta büyüklükte doğrayın. Karnabaharı 2-3 dakika haşlayın ve küçük çiçeklere ayırın. Soğanı yıkayıp ayıklayın ve ince kıyın. Tüm malzemeyi pirinçli kaba alın ve iyice karıştırın. Üzerine yeşil zeytin, kırmızı pul biber, zeytinyağı ve tuz ilave ederek soğuk olarak servis edin.
200 gr. calrose pirinci
1 adet salatalık
1 adet yeşil biber
1 adet küçük boy havuç
½ demet semizotu
Yeşil zeytin
Kırmızı pul biber
Taze soğan
1 adet kırmızı biber
200 gr. karnabahar
2 kaşık zeytinyağı
Hazırlanışı:
Pirinci haşlayın. Geniş bir kapta soğumaya bırakın. Havucu yıkayıp kabuğunu soyun ve ince doğrayın. Yeşil ve kırmızı biberi yıkadıktan sonra çekirdeklerini çıkarın ve jülyen doğrayın. Semizotunu yıkayıp yapraklarını ayırın ve orta büyüklükte doğrayın. Karnabaharı 2-3 dakika haşlayın ve küçük çiçeklere ayırın. Soğanı yıkayıp ayıklayın ve ince kıyın. Tüm malzemeyi pirinçli kaba alın ve iyice karıştırın. Üzerine yeşil zeytin, kırmızı pul biber, zeytinyağı ve tuz ilave ederek soğuk olarak servis edin.