Selülitsiz Bir Yaz, Mezoterapi - Mezoterapi

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Kışın kalın giysilerin, pantalon ve çorapların ardına gizlenen selülitlerimiz ve kilolarımız yaz mevsiminin gelmesiyle beraber artık özgürlüklerini ilan ediyorlar. Pek çoğumuzun korkulu rüyası olan selülitlere ve kilolara bu fırsatı vermemek elimizde. Bu konu ile ilgili American Academy of Dermotologi''nin aktif üyesi olan ve cilt, kırışıklık, botox,lazer epilasyon, saç ve saç dökülmeleri, zayıflama ve selülit ve mezoterapi konularında uzun süredir tıbbi çalışmaları olan cilt hastalıkları uzmanı Dr.Melisa Eczacıbaşı ile görüştük.

Aşağıda sırayla okuyabileceğiniz bilgiler:

Selülite yatkınlık yaratan etkenler
MEZOTERAPİ NEDİR?
Mezoterapinin avantajları
YÖNTEMİN DEZAVANTAJLARI
MEZOTERAPİNİN KULLANIM ALANLARI
SELLÜLİT VE BÖLGESEL ZAYIFLAMADA MEZOTERAPİ
UYGULANMAMASI GEREKEN DURUMLAR
SAÇ MEZOTERAPİ
EN ÇOK SORULAN SORULAR
Selülite yatkınlık yaratan etkenler

. Kadın cildinin doğal yapısı: On kadından dokuzunda bu problem vardır.

. Çoğunlukla ergenlik, gebelik, menapoz gibi kilo ve hormonal değişikliklerin yaşandığı dönemler,doğum kontrol hapları...

. Ağır, aşırı kalorili besinlerle düzensiz ve yanlış beslenme.

. Vücutta toksik etkiler oluşturan alkol, çay, kahve ve tütünün aşırı miktarda tüketimi.

. Hareketsiz bir yaşam.

. Hızlı ve stresli yaşamın yarattığı gerginlik, kaygı ve güvensizlik gibi ruhsal etkenler.

. Doğal çevreden çeşitli yollarla sürekli olarak alınan toksik maddeler.

. Tuz, su dengesinde değişikliklere neden olan idrar söktürücü ve müshillerin gelişi güzel kullanımı .

. Düzensiz uyku.

. Karaciğer ve sindirim bozuklukları, kabızlık ,korse,dar elbiseler,kalp yetersizliklerine bağlı dolaşım yetersizlikleri.

MEZOTERAPİ NEDİR?

Mezoterapi günümüzde estetik tıp dalında selülit tedavisinde en sık kullanılan yöntem sayılır.Yöntemin temeli ilk kez 1952''de Fransa''da Dr.Pistor tarafından gelmekte ve 1987 tarihinden beri Fransız Tıp Akademisi tarafından alternatif tıp tedavileri arasında önemli bir yer almıştır, bugün ise Fransa''da yaklaşık 18000 doktor tarafından günde 65000000den fazla hasta bu yöntem ile tedavi edilmektedir.Uluslararası Mezoterapi Derneği ise yaklaşık 16 ülkede bu yöntemleri uygulamaktadır.Bütün dünyada kanıtlanmış olması,bir çok ülkede uygulanıyor olması,her gün binlerce hekimin bu yöntemi uyguluyor olması, yöntemin yararlı bir yöntem olduğunu gösteren en önemli faktördür. Mezoterapinin kelime anlamı, orta deriye ince uçlu(4- 6 mm ) iğnelerle belli açılarla ilaçı direkt hedef organa enjekte ederek bölgeye tedavi sağlamaktır.Bu yöntemin temeli seri şeklindeki

iğnelerin çarpma etkileri ile bağışıklık sistemine harekete geçirmek ve kılcal damar ve kanlanmanın artışı ile direkt hedef organı etkilemektir.

Mezoterapinin avantajları

*Sonuçların hızlı ve kesin olması(ortalama 3. cu seanstan sonra sonuçlar gözlemleniyor)

*Doğru kişilerce uygulandığında her hangi bir yan etki içermemesi.

*Cerrahi yöntemlerin aksine lokal ve ya genel anetezi gerkmemesi,ve uygulamadan sonra kişinin günlük aktivitelerini herhangı bir şekilde etkilememesi.

* Kozmetik yöntemler(yosun,parafin,masaj...)göre çok daha etkin sonuçlar sağlaması

*kısa sürede gerçekleşmesi

YÖNTEMİN DEZAVANTAJLARI

*Uzman ve bu konuda eğitimli hekim tarfından uygulandığında her hangi bir yan etkisi yok.

*Bazen 1-4 yerde küçük morarmalar olabilir ,bir kaç günde kaybolur.

*Yan etkiler ancak doğru olmayan uygulamalarda ve yalnış ilaçlarda görülebilir.Merkezimizde bizzat uzman hekim tarfaından uygulanıyor.Bir seansta uygulanan ilaç dozu belli bir dozu aşmamalı ve belli aralıklar ile olmalı

MEZOTERAPİNİN KULLANIM ALANLARI

Estetik kullanım

*Sellülit,bölgesel zayıflama

*Saç dökülmesi ve saç canlandırma

*Yüz gençleştirme,cilt gençleştirme

*Çatlak,yara izleri

Tıbbi kullanım alanları

Romatolji,eklem ağrıları

Spor yaralanmaları

SELLÜLİT VE BÖLGESEL ZAYIFLAMADA MEZOTERAPİ

Amaç sellülit ve bölgesel zayıflama ise istenilen bölgelerde yanı bacak, karın, kalça, diz çevresi, mide, yan, sırt, kol bölgesi gibi bölgelere ince üçlü bir iğne ile ilaç enjekte edilir. Bu ilaçlar o bölgedeki yağ bloklarını yıkıp, kan dolaşımının artmasına neden olduğundan seanslara düzenli bir şekilde devam edildiğinde bölgedeki selülitlerde azalma ve yok olma istenilen bölgede( kişnin problemin yoğunluğuna göre ortalama )10- 20 cm arasında hızlı incelme(normalden çok daha çabuk incelme)ve zayıflama meydana gelir. Kişide genel bir kilo problemi söz konusu olduğunda mezoterapi ile birlikte diyet verilir. Diyet verilmeden önce kişinin boy, kilo ve vücut ölçüleri(yağ,kas) alınır. Kişinin kilo almasına neden olan herhangi bir etken varsa araştırılır ve altta yatan bir neden olduğunda tedavi edilir. Kişinin bazal ****bolizması, günlük aktiviteleri ve alternatif yemek biçimleri göz önüne alınarak kişiye özel diyet programı hazırlanır. Kas kaybına neden olmadan düzenli ve sağlıklı beslenme tarzı ile protein, karbonhidrat,lif yağ, vitamin ve mineralden zengin diyet sayesinde ayda 5-8 kilo arasında kilo vermek mümkün.

Enjekte edilen ilaçlar cilt altı yağ çözücüler(damar üzerndeki basınç ortadan kaldırır),kan dolaşım düzenleyeciler,ödem geçiriciler ve bu konuda faydalı özel karışımlardır.Mezoterapinin en büyük avantajlardan birisi bölgede zayıflama sağlarkan sarkma probleminin olmaması ve tam tersine toparlama ve şekillenme göstermesidir,hanımlarda özellikle gebelikten sonrakı sarkma problemleri ve yaşın ilerlemesine bağlı kol altlardaki sorunlarda bilinçli bir şekilde uygulandığında başarılı sonuçlar elde edilebilir.

Mezoterapi tedavisı kişiden kişiye göre değişmekle birlikte ortalama 8-10 seans sürer.(gerektiğinde daha fazla)Yöntem son derece pratik olup ortalama 10-15 dakika da gerçekleşir.. Seans aralıkları minumum 5-7 gün olmaktadır. Tedaviden sonra kişinin günlük hayatını etkileyecek herhangi bir durum söz konusu olmaz. Bazen yapılan iğne yerlerinde küçük birkaç morarma noktası görülebilir böyle bir durum ortalama 5-7 gün içerisinde geçer. Mezoterapi yöntemi 18-65 yaşındaki tüm kadın ve erkeklerde kullanılabilir tıbbi bir yöntemdir.Adet ve emzirme dönemlerinde uygulanabilir,gebelikte ise her hangi bir yan etkisi görülmemekle (saç,yüz mezoterapi..)birlikte tavsiye edilmez.

UYGULANMAMASI GEREKEN DURUMLAR

Kalp yetmezliği

Diyabet

Böbrek rahatsızlıklarında

Antikuagülan tedavisi alan hastalarda

SAÇ MEZOTERAPİ

Özellikle saç dökülme ve saç canlandırmada tercih ettiğimiz bir yöntem,ilk aşamada saç

Dökülme nedenleri araştırılır ve varsa bir neden tedavi edilir.Var olan kıl köklerin beslenmesi için yapılan yöntemlerden biri saç mezoterapi yöntemidir.Bu yöntemde çok ince uçlu mezoterapi iğnesi ile vitamin,kan dolaşım düzenleyeciler,elastin,kollogen tetikleyeciler,keratın yapı elemanlarından oluşan bir kokteyl enjekte edilir,kışının problemin yoğunluğuna göre minimum 6 seans 5-7 günde bir uygulanır.

YÜZ,EL MEZOTERAPİ ANTİAGİNG TEDAVİ

Yüz cildin altına hücre yenileyici,kombine vitaminler,dolaşım düzenleyeciler,protein yapı taşları..,istenildiğinde dolgu maddelerden.....hazırlanan bir kombinasyon enjekte edilir,en çok cildi canlandırmak,sarkmaları bir dereceye kadar toparlamak,kırışıklıkları bir dereceye kadar açmak ve ilerde oluşacak olan etkileri azaltmak için yapılır ve cilde ferah ve parlak bir görüntü kazandırır.ortalama 3-6 seans ilk aşamadakı 3 seans 10 günde bir ve sonradan ayda bir şeklinde uygulanır.

AKNE TEDAVİ,özel bazı akne durumlarında tercih ettiğimiz bir yöntem.

EN ÇOK SORULAN SORULAR

Kaç seans sürer ve bana nasıl faydalı olur?*

Seans sayısı kişinin problemin yoğunluğuna göre değişmekle birlikte sellülite ortalama

8-10 seanstır,sellülite azalma,bölgesel hızlı incelme,sarkmalarda toparlama ,şekillendirme..

*Ağrı yaparmı?

İğneler ince üçlü olduğundan kişiye rahatsiz edecek bir acı yapmaz.

Normal hayatımı etkiler ?

Hayır normal hayatınızı etkileyecek her hangi bir durum olmaz.

Tekrar geri döner mı?

Bir dereceye kadar korursanız(düzenlı beslenme,harket...)geri dönmez.

Her mevsimde uygulanır mı?

Her mevsimde uygulanır,tabi kış ve ilk bahar yaza hazırlık açısından en uygun aylardır.


Doktor melisa Eczacibaşı
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst