Selülit ve Çeşitleri

Es_se

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
25.367
Tepki
22.495
Puan
113
Yaş
40
Konum
istanbul
Selülit ve Çeşitleri

Selülit, bir dokunun büzüşmüş şeritlerini içeren deri altındaki tabakanın içinde bulunan bir çeşit yağ dokusudur. Bu bağ doku, yoğunluğu değişir ve yağ hücreleriyle bağlanmış, vücudumuzu koruyan lif ağıyla bir bölgede tutulur, kaslarımızı ve organlarımızı tamponlayarak etkili atık madde sistemle kendisini hem besleyen hem güçlendiren bir sıvı tarafından çevrelenir. Sistem içerisinde çok iyi çalıştığında, atık ürünler atılır ve pürüzsüz kavisler oluşur; yağlar, sıvılar ve toksinler deri altında hapsolur (epidural tabakanın altında), bu bağ dokusu zamanla kalınlaşıp sertleşir ve deride çöküntülü bir görünüm oluşturur. Biz olgunlaşırken, deri tabakası incelmesi, selülitin küçük halka görüntüsünün oluşmasına neden olur.

Selülit ve yağ arasındaki fark nedir? Herkesin vücudunda pürüzsüz bir yağ tabakası olmasına rağmen, yağ tabakası, kişilerin kilo miktarına, yaşam tarzına ve genetiklerine bağlıdır. Bu yağ tabakası vücut için bir izolatördür ve organları, kasları, sinirleri biçimlendirir. Başka bir deyişle, selülit şişkindir ve olabildiğince dolgu maddesi sağlamaz. Sadece vücudun belli bölgelerinde oluşur: uyruklarda, kaba etlerde, karın ve göğüslerde. Selilütler, erkeklerde olduğunda, boyun ve karın bölgesinde belirirler.

Selülit, vücut ağırlığının gerekli bir etkeni değildir. Selülit kilolu olduğunuz anlamına gelmemektedir.Diyet ve yaşam tarzınız selülitin oluşumunu etkilemesine rağmen, selülitin büyük bir kısmı toksinlerden oluşur ve vücutta oluşan yağlar kadınların ebat, kilo ve vücut yapısını etkileyebilir.

Selülitlerin Farklı Çeşitleri

Sert ya da katı olan selülitler, dansçı ve koşucular gibi aktive olan kadınlarda sürekli oluşur. Sert selülitlerdan kurtulmak zordur çünkü vücuttan kolayca atılamaz. Aynı zamanda, vücutta görülmesi güçtür çünkü kasa doğrudan doğruya bağlanır.

Yumuşak selülit, sert selülit kadar toplanmaz ve çok daha rahat görülür. Büyük bölgelerde oluşur çünkü kasa oldukça sıkı bağlanamaz; bu yüzden daha gevşektir ve vücuttan sarkar. Sonucu ise güçsüz bir kas tonudur. Daha kolay fark edilmesine rağmen, vücuttan atılması daha kolaydır.

Selülit kontrolü için baş parmağınız ve diğer parmağınız ( ya da iki elinizin içindeki büyük kısmı) arasındaki tabakanın bir kısmını kıstırın ya da tabakaya bastırın. Normal yağ oldukça pürüzsüz görünür fakat selülit ise girintili çıkıntılı bir biçimde ortaya çıkacaktır----- portakal kabuğu görünümlü gibi…

Aynı zamanda, selülit tabakası daha duyarlıdır ve dokunulduğunda soğukluk hissi verebilir. Derinizin geri kalan kısımlarından daha beyaz görünebilir.

alıntıdır
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst