Selülit Nasıl İyileştirilir?

elif20

Daimi Üye
Katılım
31 Temmuz 2011
Mesajlar
3.744
Tepki
5.422
Puan
113
Yaş
32
Konum
Mersin
M-Onep Nişantaşı Kliniği’nden Dermatolog Dr. Öykü Maraşoğlu selülit sorununun neden sürekli kadınların karşısına çıktığını anlatıyor.

selulit_nasil_iyilestirilir.jpg


Selülit neden oluşur? Her kadının selüliti var mıdır?
Kadınlık hormonu ös****** ve kadınların bağ dokusu diziliminin erkeklerden farklı oluşu selülite sebep olur. Bundan kaçınmak hemen hemen imkansızdır. Selülitin başlıca sebebi kadınlık hormonu ös******dir. Kadınların cilt altı yağ dokusu yapısı erkeklerinkinden farklıdır. Bu bağlar; ös****** hormonu, genetik yapı, yaş, beslenme, hareketsizlik gibi birçok sebepten ötürü kısalır ve yağ dokusunun yapısı bozulmaya başlar. Biz en son evrelerinde gözle görünür hale gelince selülit oluşumunu fark ederiz.
Her kadında az ya da çok selülit yoktur, selülit olma potansiyeli vardır. Uygun genetik yapı ve mükemmel beslenme ve egzersizle selülitsiz kadın olabileceği gibi, selüliti olan profesyonel sporcular da görebilmekteyiz. Bizler, sevmediğimiz bu görünüm iyice belirmeden yaşam biçimi ve önleyici tedavileri uygularsak bu hem sağlık hem de estetik görünüm açısından memnuniyet verici olur.

Selülitin tedavisi var mıdır? Hangi yöntemlerle selülit görünümü iyileştirilir?

Selülitin tedavisi vardır. Lakin yapısal bir sorun olduğu için ve bu yapıyı değiştirmek şimdilik mümkün görünmediği için tedavinin her sene tekrarlanması gerekir. Bizler kilosu normal ya da birkaç kilo fazlası olanlara elektrodlarla adeleleri çalıştıran Slim Up’ı öneriyoruz. Adale baş ve sonlarına bağlanarak kasların hareket ettirmesi yöntemleri selülitleri azaltmaktadır. Bu sayede karın ve bacak kasları sıkılaşır, bu bölgelerdeki yağ dokusu azalır, incelme sağlanır. Ayrıca cihazın verdiği kızılötesi ışınlar sayesinde ****bolizma hızlandırılır, karın, kalça ve bacaklardaki lokalize yağlar azaltılarak kaslar sıkılaştırılır. biraz kilo fazlasıyla birlikte sıkılaşma ihtiyacı olanlara ise lenfatik dolaşımı artıran ve aynı zamanda inceltici etkileri olan refleksolojif yöntemler Endermolab ve Vela’yı uyguluyoruz. Bu yöntemler ise deri altındaki düzensizlikleri, selülit görüntüsünü önemli derecede azaltan ve derinin daha iyi kanlanmasına yardımcı olan sistemlerdir.

Selülit nasıl iyileştirilir?

Bilimsel çalışmalarda bu iki sistemlerden sonra vücutta
•Lipolizin (yağ yakımının) %70,
•Mikro kan dolaşımının %400,
•Lenfatik dolaşımın %300 arttığı kanıtlanmıştır.
Bu etkiler sonucu uygulandığı bölgedeki lokal yağlanmalar azalır, Gevşemiş dokular sıkılaşır, selülitli görünüm azalır, vücut yeniden şekillenir, toksinlerin vücuttan atılımı hızlanır ve cilt elastikiyeti artar.
Piyasada çok seanslı ve ucuz olarak lanse edilen selülit tedavileri ise sadece hayal satıyor. Bu tedaviyi almak isteyen hanımlar mutlaka cihazı araştırıp FDA onayı olup olmadığına bakmalılar.
Egzersizle selülit geriletilebilir mi?
Elbette, selülit kadınlık hormonlarından gelen bir miras. Kadınlarda yağ oranı erkeklerden fazladır. Egzersiz çalışmalarını erkeklik hormonu testesteronu artıracak biçimde ağırlık egzersizlerine kaydırırsanız selülitleriniz belirgin şekilde azalır. Ancak bunun için kas kütlenizi ciddi biçimde artırmanız gerekir. Yürüme, koşma gibi egzersizler değil, ağırlık kaldırarak çalışmanız gerekir. Kadınlara da bu egzersizleri pek sevmezler. Salonlarda ağırlık çalışan kadın pek göremezsiniz.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst