Şekerpare
Daimi Üye
Bu yemeğimi geçen gün yapmıştım.Işık dolayısıyla resimler pek başarılı olmamış :uzgun:
Malzemeler:
- Ev eriştesi
- Kaynar su
- Ezilmiş yada rendelenmiş az yağlı beyaz peynir veya tulum peyniri
- Ceviz
- Zeytinyağı
- Yeşillik - maydonoz, dereotu, taze soğan (maydonoz ve dereotunu karıştırdım)
- Sarımsak
- Karabiber, pul biber, Tuz
Yapılışı:
1. Bir tabakta erişte haricindeki tüm malzemeyi karıştırın.
2. Erişteleri suda, tencerenin kapağı yarı kapalı olarak haşlayın.
3. Erişteler yumuşayıp suyunu çekince peynirli malzemeyi ekleyin, 1 dk çevirip servis yapın.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Malzemeler:
- Ev eriştesi
- Kaynar su
- Ezilmiş yada rendelenmiş az yağlı beyaz peynir veya tulum peyniri
- Ceviz
- Zeytinyağı
- Yeşillik - maydonoz, dereotu, taze soğan (maydonoz ve dereotunu karıştırdım)
- Sarımsak
- Karabiber, pul biber, Tuz
Yapılışı:
1. Bir tabakta erişte haricindeki tüm malzemeyi karıştırın.
2. Erişteleri suda, tencerenin kapağı yarı kapalı olarak haşlayın.
3. Erişteler yumuşayıp suyunu çekince peynirli malzemeyi ekleyin, 1 dk çevirip servis yapın.