
Bu tarif bana ait değil netten bulup yaptım ama çok hoşuma gitti.
Tarif sahibi olan Yeliz hanıma buradan sevgiler olsun
Şekerpare (Sıvıyağlı)
3 yumurta (Birinin sarısını üzeri için ayırın)
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (3,5 bardak tam geldi ama bardağınızın boyutuna göre değişkenlik gösterebilir siz azar azar ekleyin)
Normalde portakal veya limon kabuğu rendesi de vardı ama ben koymadım
Şerbet
2.5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
3-4 damla limon
Üzeri için
Yumurta sarısı
İsteğe göre hindistan cevizi ya da fıstıkiçi
Yapılışı
Şerbeti kaynatıp bir kenara alın. Hamur için un ve kabartma tozu dışındaki malzemeleri kaşıkla karıştırın. Şimdi kabartma tozunu ve yavaş yavaş eklediğiniz un koyarak yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olduğunda ister badem şeklinde hazırlayın istersenizde yuvarlak yapıp üzerine benim gibi çay bardağıyla çizikler atın.
Yağlanmış fırın tepsisine alıp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Bende şöyle bir sıkıntı oldu ki iki şeklide aynı yerde pişirdim ama bu sefer de yumurtasızlar çabuk kızardı yumurtalılar biraz daha kızarmaya ihtiyaç duydu. Siz en iyisi iki ayrı tepside pişirin. Bir de badem gibi şekil verilenlere yumurta sürdükten sonra üzerini çatalla çiziyoruz
Fırından çıkan tatlı ilk sıcaklığını atınca sıcak şerbeti üzerine dökün (irmik çok olduğu için ılık şerbeti zor çekiyor) ve üzerine başka bir tepsi kapatın. Normalde tatlı sıcak şerbet soğuk deniyordu ama içindeki irmiğin fazlalığından ötürü bu bana mantıklı gelmedi ondan sıcağa yakın döktüm çekti


Denediğim diğer şekerpare tarifler
Hindistancevizli şekerpare
Şekerpare
Kadayıflı Şekerpare
Son düzenleme: