ŞEKERPARE
malzemeler:1 paket margarin
1 su bardağı pudra şekeri
2 yumurta(sarıların biri üstüne sürülecek)
vanilya
kabartma tozu
aldığı kadar un
süslemek için çekilmiş antep fıstığı
yapılışı: oda sıcaklığında margarinimizi pudra şekerimizi ve bir sarısını ayırdığımız yumurtamızı karışırıyoruz. ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar eleyerek un ilave edip karıştırıyoruz. vanilya ve bir paketten biraz eksik kabartma tozumuzu ekleyip ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şekil veriyoruz. margarinle yağladığımız tepsimize diziyoruz. üzerlerine parlaması için azcık sıvıyağ kattığımız yumurta sarısını sürüyoruz. bir çatal yardımıyla bastırmadan çizik attığımız tatlımızı 175 C fırında üzeri çok fazla kızarmadan pişiriyoruz.
tatlımız sıcakken soğuk şerbeti döküyoruz.
AFIYET OLSUN