Şekerpare-Resimli

divinity

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
815
Tepki
1.137
Puan
93
Yaş
44
Konum
sivas
resim059w.jpg




ŞEKERPARE

malzemeler:1 paket margarin

1 su bardağı pudra şekeri

2 yumurta(sarıların biri üstüne sürülecek)

vanilya

kabartma tozu

aldığı kadar un

süslemek için çekilmiş antep fıstığı

yapılışı: oda sıcaklığında margarinimizi pudra şekerimizi ve bir sarısını ayırdığımız yumurtamızı karışırıyoruz. ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar eleyerek un ilave edip karıştırıyoruz. vanilya ve bir paketten biraz eksik kabartma tozumuzu ekleyip ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şekil veriyoruz. margarinle yağladığımız tepsimize diziyoruz. üzerlerine parlaması için azcık sıvıyağ kattığımız yumurta sarısını sürüyoruz. bir çatal yardımıyla bastırmadan çizik attığımız tatlımızı 175 C fırında üzeri çok fazla kızarmadan pişiriyoruz.

tatlımız sıcakken soğuk şerbeti döküyoruz.

AFIYET OLSUN
 

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Divinity'cim seninle tatlılar kategorisinde pişti olduk..Bende şekerpare ile katılmıştım yarışmaya..Ama senin tatlın daha lezzetli ve görüntü harikaydı itiraf ediyorum..
Ellerine sağlık canım benim:hhhhhh:
 
OP
divinity

divinity

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
815
Tepki
1.137
Puan
93
Yaş
44
Konum
sivas
Divinity'cim seninle tatlılar kategorisinde pişti olduk..Bende şekerpare ile katılmıştım yarışmaya..Ama senin tatlın daha lezzetli ve görüntü harikaydı itiraf ediyorum..
Ellerine sağlık canım benim:hhhhhh:

:cokkomik: senin şekerparende çok güzel görünüyordu şahım :hhhhhh: eminim tadida harika olmuştur :eek:
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Canım ellerine sağlık. harika gözüküyor:cicek:
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.293
Tepki
83.529
Puan
113
Konum
İstanbul
resim059w.jpg




ŞEKERPARE

malzemeler:1 paket margarin

1 su bardağı pudra şekeri

2 yumurta(sarıların biri üstüne sürülecek)

vanilya

kabartma tozu

aldığı kadar un

süslemek için çekilmiş antep fıstığı

yapılışı: oda sıcaklığında margarinimizi pudra şekerimizi ve bir sarısını ayırdığımız yumurtamızı karışırıyoruz. ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar eleyerek un ilave edip karıştırıyoruz. vanilya ve bir paketten biraz eksik kabartma tozumuzu ekleyip ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şekil veriyoruz. margarinle yağladığımız tepsimize diziyoruz. üzerlerine parlaması için azcık sıvıyağ kattığımız yumurta sarısını sürüyoruz. bir çatal yardımıyla bastırmadan çizik attığımız tatlımızı 175 C fırında üzeri çok fazla kızarmadan pişiriyoruz.

tatlımız sıcakken soğuk şerbeti döküyoruz.

AFIYET OLSUN

Harika gözüküyor
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst