Şehriye Pilavı

DUYGU

Üye
Katılım
3 Nisan 2011
Mesajlar
13
Tepki
29
Puan
13
Konum
izmir
MALZEMELER

bir su bardağı arpa şehriye
iki su bardağı su
bir tablet et bulyon
tereyağı
tuz

YAPILIŞI

iki kaşık tereyağını çok az sıvı yağ ile beraber eritin ve şehriyeyi ilave ederek rengi çok az dönene kadar kavurun.dikkat edin şehriye çabuk kararır,bu pilavda rengi beyaz kalırsa görsel olarak güzel oluyor.üzerine iki bardak suyu ve elinizde ufaladığınız bulyonu,dilediğiniz kadar da tuzu ilave ederek kaynayana kadar harlı ateşte kaynayınca kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin.altını kapatınca 10-15 dk.demlenmeye bırakın.sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Bu pilavda 1-2 kaşık şehriyeyi kavurup kalanları ekliyorsun bir iki çevirip suyunu veriyorsun iki renkli oluyor onuda severim ben ellerine sağlık canım...
 
OP
D

DUYGU

Üye
Katılım
3 Nisan 2011
Mesajlar
13
Tepki
29
Puan
13
Konum
izmir
ben de bu pilavı deneyene kadar şehriyeden pilav mı olur derdim ama gerçekten çok leziz bir tatmış,yapınca anladım.denemeyenlere öneririm,pişman olmayacaksınız
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst