Şeftalili Şarlot Tarifi -Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
Şeftalili Şarlot Tarifi
Malzemeler
(4 kişilik)
1 su bardağı toz şeker 4 su bardağı su 4 şeftali
100 gr eritilmiş tereyağı 1 somun brioche ekmeği 1 çay bardağı kayısı reçeli Sos için
250 gr frambuaz 2 yemek kaşığı pudra şeker
Yapılışı:
Fırını 180 dereceye ayarlayın. Isıya dayanıklı küçük kaseleri tereyağı ile yağlayın. Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Şeftalileri yıkayıp içine atın ve 20 dakika pişirin. Şerbetten çıkararak soğumaya bırakın. Ekmeklerden yuvarlak kurabiye kalıbı ile dört tane kasenin üzerine ve dört tane tabanına uygun büyüklükte yuvarlak kesin. Diğerlerini 2 cm kalınlığında şeritler halinde dilimleyin. Dilimleri tereyağına batırıp kabın içerisine dizin. Şeftalilerin kabuklarını soyup doğrayın ve kaselerin içerisine doldurun. En üste kestiğiniz ekmeği kapatıp bastırın. Fırında 15-20 dakika pişirin. Sos için, frambuazları mutfak robotunda püre haline getirin. Şeker ekleyip karıştırın. Şarlotlan servis tabağına ters çevirip sosla birlikte sıcak servis yapın.
eftalili-şarlot.jpg
alinti
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst