Şeftali - Böğürtlen&Üzüm - Reyhan Şerbetleri

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
6Y2dR9.jpg

Fotoğraf4220.jpg



Sıra ile sayayım : Böğürtlen&Üzüm Şerbeti - Şeftali Şerbeti - Reyhan Şerbeti

Böğürtlen&Üzüm Şerbeti

Yarım kg böğürtlen
Yarım kg siyah üzüm
1 tencere su
Damak tadına göre şeker

Yapılışı

Tüm malzemeyi tencereye alıp kaynatın. Soğuduktan sonra süzüp şişelere doldurun.



Şeftali Şerbeti

Denemelik yaptım o yüzden miktarlar bu seferlik az :tskler: bir sonraki yapışımda miktarı çoğaltacağım onu da altına not düşerim :findikim:

1 büyük yada 2 orta boy şeftali
2 çorba kaşığı şeker
Orta boy tencerenin yarısı kadar su
6 karanfil

Yapılışı

Şeftalileri yıkayıp kabukları ile 2-3 parçaya bölerek tencereye alın. Suyunu karanfilini ve şekerini ekledikten sonra kaynatıp rengi dönüp hoşça kokunca altını kapatarak soğumasını bekleyin. Süzüp şişelere doldurduktan sonra buzdolabında muhafaza edin

Şeftalileri parçalamayın yada süzerken ezmeyin sadece suyunu alın yeterli. Pişen şeftalileri de üzerine kaymak yada dondurma koyarak yiyebilirsiniz


Reyhan Şerbetini Ferah ablamın tarifinden yaptım :buyrun:


Diğer Ev Yapımı Şerbetlerim

Karanfilli Erik Suyu

Ev Yapımı Vişne Suyu
 
Son düzenleme:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst