Sebzeli Tavuklu Noodle

maviboncuk

Daimi Üye
Katılım
3 Ağustos 2010
Mesajlar
25.638
Tepki
16.859
Puan
113
Yaş
34
Konum
bitanemin kalbinden
Archive for the ‘Uzak Doğu Mutfağı’ Category

Malzemeler :
Noodle-300x234.jpg

2 Paket Noodle
1 Adet Tavuk Göğüs ya da Kalça Eti
2 Adet Dolmalık Yeşil Biber
1 Adet Kırmızı Kapya Biber
1 Adet Kum Havucu
2 Diş Sarmısak
2 Yemek Kaşığı Zeytin Yağı
1 Kahve Fincanı Soya Sosu
Tuz
Acı Sos

Hazırlanışı :

Havuçların dış yüzeyini bıçak ile kazıyın. Kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Yeşil ve kırmızı biberlerinizi de ince uzun doğrayın. Tavuklarınızı da ince uzun doğrayın.

Noodle’larınızı tuzlu kaynar suda haşlayın ve süzün.

Bir Vok tavaya zeytin yağınızı koyarak ocağın altını yüksek ateşe getirin. Önce 2 diş sarmısağı kabuklarını soymadan sadece bıçağın yan tarafıyla bir kez ezdikten sonra yağa bırakın. 1 dakika kadar pişirip yağdan alın. Havuçlarınızı ekleyip 7-8 kez çevirin. Daha sonra biberlerinizi ekleyin. 5-6 kez çevirdikten sonra tavuklarınızı ilave edin. Tavuklar pişer pişmez noodle’ları ilave edin. Sık sık çevirin. Bu esnada soya sosunu ve dilerseniz biraz da acı sos ekleyerek karıştırın. Vok tavadan direkt servis tabağına alın.

Püf Noktası :

* Soya sosu (markadan markaya göre değişmekle beraber) oldukça fazla tuz içerebilir. Bu nedenle tuz eklerken dikkat etmek gerekecektir.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst