
Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı kadar iç bezelye
- 1 adet havuç
- 1 küçük kutu konserve mısır
- Tereyağı
- Tuz
Süre:30 dk - 5 Kişilik
Yapılışı
Öncelikle 2 su bardağı pirinci sıcak suda en az 1 - 2 saat öncesinden ıslayın.Eğer taze bezelye kullanacaksanız; bezelyeyi ayıklayıp yıkayın. Soyulmuş havuçla beraber, havucu doğramadan bir tencerede haşlayın.
Az zeytinyağında yıkanıp süzülen ıslanmış pirinçleri kavurun. Kavrulan piriçlerin üzerine kaynar su ekleyin. Su ölçüsünü genelde 1 ölçü pirince 1,5 ölçü su olarak kullanıyoruz. Ama pirincin cinsine göre değişebiliyor az da olsa.
Suyu ekledikten sonra tuzunu, haşlanan bezelyeyi ve bezelyelerin içinden çıkarıp küp küp doğradığınız havucu ve mısırı da ekleyin. Eğer konserve bezelye kullanacaksanız mısırla beraber direk haşlamadan ekleyin.
Pilav suyunu çekince altını kapatın. Küçük bir tavada tereyağını kızdırıp pilavın üzerine dökün ve pilavı narin bir şekilde, ezmeden karıştırıp demlenmeye bırakın.