Sebzeli Meyhane Pilavi-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre


Malzemeler
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet havuç
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kabak
  • 6-7 dal dereotu
  • Tuz
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı
1. Soğanı, biberi, havucu, sarımsağı ve kabağı küp küp doğrayın. Pilav tenceresinde sıvı yağ ile soğanları ve havuçları kavurun. Biberi,kabağı ve sarımsağı da ekleyin. Bir kaç kez daha karıştırdıktan sonra 3 bardak kaynar su ekleyin.
2. Bulguru yıkayın, süzün ve tencereye ekleyin. Tuzu ve ince doğranmış 4-5 dal dereotunu da tencereye ekleyin. Kapak kapalı olarak suyunu çekip bulgurlar pişene kadar bekleyin. Yaklaşık on dakikada pişiyor.
3. Servis yaparken üzerine geri kalan dereotlarını serpiştirebilirsiniz.
Afiyet Olsun.


alinti
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst