Sebzeli Çin makarnası

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
sebzeli-cin-makarnasi_bea54020.jpg


Sebzeli Çin makarnası

1 paket spaghetti makarna
1 adet kabak
1 adet havuç
2 adet pırasa
200 gr. mantar
1 diş sarımsak
30 ml. light soya sos
2 cm. taze zencefil
30 ml. susam yağı
Birkaç yaprak taze kişniş
Taze çekilmi karabiber

Kolayca uygulanabilen makarna tarifleri arasında üst sıralarda. Makarnayı aldente olarak tuzlu suda haşlayıp süzün. Kabak, havuç ve pırasaları jülyen doğrayın. Mantarları büyüklüklerine göre ikiye veya dörde kesin. Zencefili soyup dilimleyin. Sarımsağı dilimleyin. Kişnişi incecik kıyın.

Derin tabanlı bir tavaya veya vog tavaya susam yağını koyun. Isınınca sarımsak ve zencefil dilimlerini ilave edin. Önce havuçları ekleyip çevirin. Kevgir yardımıyla çıkartıp kabakları ekleyin. Onları da çıkartıp mantarları ilave edin. Mantarlar pişmeye başlayınca (yaklaşık 2-3 dakika sonra) havuç, pırasa ve kabakları geri koyun. Soya sos, kişniş ve karabiberi ekleyin. Makarnayı ekleyip birkaç dakika çevirin ve servis yapın.

Sebzeli Çin makarnası artık hazır, afiyet olsun.

Alıntıdır...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst