Sebzeli Çanak Köfte Tarifi

Aşk Sancısı

Daimi Üye
Katılım
23 Mart 2013
Mesajlar
3.931
Tepki
2.550
Puan
113
Konum
Kocaeli
timthumb.jpg


Malzemeler
  • 500 gr. köftelik kıyma​
  • 1 adet kırmızı soğan – rende​
  • Tuz​
  • Karabiber​
  • Pul biber​
  • Kimyon​
  • 2 yemek kaşığı ketçap​
  • 1 avuç maydanoz – ince kıyılmış​
  • İç Harcı için Malzemeler
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı​
  • 1 adet patates​
  • 1 adet havuç​
  • 1 adet kapya biber​
  • ½ su bardağı bezelye​
  • 1 diş sarımsak​
  • Tuz​
  • Karabiber​
  • Üzeri için Malzemeler
  • 1 su bardağı kaşar peyniri – rende​
Yapılışı

Köftesi için;
Kıyma, rende kırmızı soğan, tuz, karabiber, pul biber, kimyon, ince kıyılmış maydanoz ve ketçabı iyice yoğurun.

İç Harcı için;
Patates ve havucu küçük küp doğrayın. Biberleri küçük doğrayın. Tavaya zeytinyağını ekleyin, sırasıyla havuç, patates ve biberleri ekleyip, 5 dakika kavurun. Haşlanmış bezelye, tuz, karabiber ve ince kıyılmış sarımsağı ekleyip, 3 dakika daha kavurmaya devam edin.

Birleştirmek için;
Yoğurduğunuz kıymayı 6 eşit parçaya bölün. Kıyma parçalarınızı çanak şekline getirin. Sebzeli harcı üzerine ilave edin. Rendelediğiniz kaşar peynirlerini sebzeli harcın üzerini kapatacak şekilde yerleştirin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 – 20 dakika kaşarlar eriyip üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst