incitanemtuana
Daimi Üye
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Malzemeler
- 1 adet patlıcan
- 1 adet kabak
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1 adet domates
- 1 bardak pilavlık bulgur
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kuru nane
- Tuz
- Karabiber
1. Patlıcanı, kabağı, soğanı küp küp doğrayın. Havucu ve domatesi rendeleyin.
2. Pilav tenceresinde yağı kızdırın patlıcanı, kabağı ve soğanı tencereye koyup biraz karıştırarak pişirin. Patlıcan yağı çekecektir, yağı az geldi diye yağ eklemenize gerek yok. Soğan biraz sararınca havucu ve domatesi ekleyin.
3. 2 bardak kaynar suyu ve yıkanmış bulguru tencereye ekleyin. Tuzu, karabiberi ve naneyi ilave edin. Kapak kapalı olarak on dakika pişirin.
Afiyet Olsun.
alinti