Sebzeli Bulgur Pilavi-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre


Malzemeler
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1 bardak pilavlık bulgur
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • Tuz
  • Karabiber
Hazırlanışı
1. Patlıcanı, kabağı, soğanı küp küp doğrayın. Havucu ve domatesi rendeleyin.
2. Pilav tenceresinde yağı kızdırın patlıcanı, kabağı ve soğanı tencereye koyup biraz karıştırarak pişirin. Patlıcan yağı çekecektir, yağı az geldi diye yağ eklemenize gerek yok. Soğan biraz sararınca havucu ve domatesi ekleyin.
3. 2 bardak kaynar suyu ve yıkanmış bulguru tencereye ekleyin. Tuzu, karabiberi ve naneyi ilave edin. Kapak kapalı olarak on dakika pişirin.
Afiyet Olsun.


alinti
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst