SEBZELERİN FAYDALARI

Deniz Demir

Yeni Üye
Katılım
14 Aralık 2021
Mesajlar
3
Tepki
1
Puan
3
Yaş
28
Konum
İstanbul
Selam bugün karşıma bir haber yazısı çıktı sizlerle paylaşmak istedim. kışta gelmişken meyve kadar sebze ürünleri de önemli sağlığımız için.
"SEBZELERİN FAYDALARI
Sebzeler vitamin, mineral, diyet lifi ve antioksidanlar bakımından çok zengin besin kaynaklarıdır. Sağlıklı ve dengeli beslenmenin şartlarından biri kesinlikle bol sebze tüketmektir, sebze yemekleri her zaman sofralarımızda baş köşede olmalıdır. Geleneksel mutfağımızdaki sayısız yemek tarifinin yanı sıra sebzeleri çiğ tüketmek de son derece faydalıdır, beslenme içinde yer almalıdır.
Sebzelerin faydaları nelerdir?
Sebzelerin her biri farklı vitamin, mineral ve antioksidanlar açısından zengindir. Bu makalemizde daha çok sebzelerin ortak faydalarını ele alacağız.
Zengin lif içerikleri sayesinde sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasını sağlarlar. Lifler
kabızlığı giderir ve daha uzun süre tokluk sağlayarak kilo vermenize de çok yardımcı olurlar.
Özellikle potasyum zengini sebzeler içerdikleri antioksidanlar sayesinde kalp dostu besinlerdir.
Özellikle koyu yeşil yapraklı sebzeler, yüksek magnezyum içerikleri sayesinde stres hormonu olarak bilinen kortizol düzeyini dengelerler.
Sebzelerin çoğu B grubu vitaminler açısından zenginlerdir; B grubu vitaminler kaygı ve depresyon belirtilerini azalmasını sağlarlar.
Sebzelerde çokça bulunan K vitamini, vücutta strese bağlı olarak artan iltihap ve ödem oluşumu azaltır.
Sebzeler beyin sağlığımız için en önemli bileşenlerden biri olan folik asiti alabileceğimiz zengin kaynaklardan biridir.
Sebzelerde bolca bulunan E vitamini ve C vitamini, birlikte çalışarak cildi yaşlanmaya karşı korurlar.
Sebzelerde bulunan demir, folik asit ve B6 vitamini saç sağlığını iyileştirir .Sebzeleri nasıl pişirmeliyiz?
Pişirme alternatifleri arasında her sebzeye en uygun ve en sağlıklı yöntemi bilmek, o sebzenin besin değerlerinden en az kayıpla sofranıza gelmesini sağlayacaktır. Besleyici özellikleri bakımından hiçbir yöntem sebzeleri canlılık ve tazeliklerini koruyarak çiğ tüketmenin yerini tutmaz. Yine de sebzeleri tipine göre buharda pişirmek, az suda haşlamak ya da bir tavada hızlıca sotelemek de mümkündür. Bu yöntemler de sebzelerin uzun süreli pişirildiği ve dolayısı ile besin değerlerinin oldukça azaldığı alternatiflere göre daha faydalıdır."
Kaynak: rafinera
Sağlığımız için kesinlikle taze sebzeler ve meyveler tüketmeliyiz kızlar.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst