Sebzeler içinde en çok can yakan sebze olan biberin yararlarını biliyor musunuz?

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.487
Puan
113
Yaş
42
Konum
..
Acısı, tatlısı, kurutulmuşu, közlemesi, kızartması, süslüsü, sivrisi, dolması, tavası, turşusu gibi onlarca çeşitle karşımıza çıkan biber; ne kadar acılığıyla dil yaksa da son derece faydalı bir sebzedir.

attachment.php


A-B-C-D vitaminlerini aynı anda bünyesinde barındırır. Özellikle acı biber, dozunda yenirse mide için çok faydalıdır.
Antioksidan özelliği vardır.
Kalp rahatsızlıklarını ve kanseri önlediği söylenir.

Yeşil Biber:
C vitamini ve yiyeceklerde nadiren bulunan P ve K vitaminlerini içerir. P vitamini ile damarları yumuşatır, kanamaları önler. K vitamini ile kanın pıhtılaşmasını sağlar. A, B ve D vitaminlerini bir arada bünyesinde bulunduran nadir sebzelerdendir.

Dolmalık Kırmızı Biber:
Bulaşıcı hastalıklara karşı etkilidir. Bulaşıcı hastalıklara karşı vücudun direncini arttırır. Mide suyu ve tükürük oluşumunu fazlalaştırır. Sindirimi kolaylaştırır. Romatizma, mafsal ve diş ağrılarını azaltır, krampları giderir.

Kırmızı Biber:
Kansere karşı iyi bir savaşçıdır. Kolesterol düşürücü özelliği vardır. Mide asidini düzenler ve mikraop öldürücü etkiye sahiptir.

Kırmızı Acı Biber:
Özellikle kanser hücrelerini yok eden özelliği bilinir. Uykusuzluğa ve kalp sağlığına iyi gelir. Kadın ve erkeklerde cinsel isteği arttırır.

Sivri Biber:
Şişkinliği azaltır. Cilde, saçlara ve tırnaklara çok iyi gelir.


Alıntıdır!
 

Ekli dosyalar

  • 56C560BF12AA26975AED8D2CB8723.jpg
    56C560BF12AA26975AED8D2CB8723.jpg
    9,9 KB · Görüntüleme: 86
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.487
Puan
113
Yaş
42
Konum
..
Rica ederim ablam :hhhhhh:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst