Sarp Apak

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.299
Tepki
83.540
Puan
113
Konum
İstanbul
sarpapak.jpg


Sarp Apak

Sarp Apak 11 Kasım 1981, Diyarbakır doğumlu Türk vatandaşı Türk tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu. Beş yaşına kadar Diyarbakır'da yaşamış olan Apak, daha sonra ailesiyle birlikte Bursa’ya taşınmış ve bu şehirde büyümüştür.Diyarbakırlı olan Sarp Apakın çocukluğunun bir bölümü Diyarbakırda geçmiştir.

O sıralar işletme eğitimi almayı planlayan oyuncunun tiyatro hayatı, annesi, teyzesi ve yengesinin yetenek sınavlarına başvuru formu almasıyla başladı. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü’nü 2004 yılında bitirdikten sonra, okuldan hocası Barış Erdenk’in desteğiyle İstanbul’a gitti.

Sadri Alışık Tiyatrosu’nda sergilenen “Ağır Roman” adlı eserde başarılı bir oyunculuk çıkarttı. O senenin sonunda Yılmaz Erdoğan’ın da yer aldığı BKM Grubu’na dahil oldu ve Organize İşler adlı filmde küçük bir rolde oynama fırsatı buldu. Anadolu Kaplanı, En Son Babalar Duyar dizilerinde ve Doğtaş reklamlarında da rol aldı. “Sizinkiler Dünya Kaç Bucak” adlı çocuk oyununda oynadı ve bu oyunla Türkiye turnesine çıktı. BKM’nin yanında “Mutfak” adlı ufak bir sahnesi olan bir mekanda stand-up gösterileri de yapan yetenekli oyuncu, asıl şöhretini Avrupa Yakası’ndaki Tanrıverdi rolüyle yakaladı. Daha sonra yer aldığı İşTcell reklamlarıyla da büyük beğeni topladı. Mimikleri ve hareketleri çok beğenilen Apak, Gazanfer Özcan - Gönül Ülkü Tiyatrosu’nda da “Öp Babanın Elini” adlı oyunda “Emrecan” rolünde oynamaktadı.

Apak, kendi yazıp bestelediği “Aşkınla Yandım” şarkısıyla birçok rock müzik dinleyicisinin listesine girmeyi başardı. Şöhret basamaklarını birer birer tırmanmasına rağmen mütevazılığını her zaman korumayı başardı.

Mahsun Kırmızıgül'ün Beyaz Melek, Güneşi Gördüm adlı filimlerinde ve O.. Çocukları adlı filmde rol almıştır. Şimdilerde ise Kavak Yelleri adlı dizide Güven adlı karakteri oynamaktadır.

Rol aldığı tiyatro oyunları
Öp Babanın Elini
Sizinkiler Dünya Kaç Bucak
Ağır Roman
BKM Mutfak
Çok Güzel Hareketler Bunlar

Filmleri
Organize İşler (2005 yılı Kemal)
Beyaz Melek (2007 yılı Reşat)
Plajda (2008 yılı Ali)
O... Çocukları (2008 yılı Saffet)
Aşk Tutulması (2008 yılı Konuk)
Güneşi Gördüm (2009 yılı Ahmet)
Yedi Kocalı Hürmüz (2009 yılı Fişek Ömer)
Ask Geliyorum Demez (2009 yılı Berkcan)

Dizileri
Avrupa Yakası (2007-2009 Tanrıverdi)
Kavak Yelleri (2009-2010 Güven Karakuş)

Konuk Oyunculukları
En Son Babalar Duyar (2002 yılı) - İsmail
Anadolu Kaplanı (2006 yılı) - Bölüm Sanatçısı
Çok Güzel Hareketler Bunlar (2008 yılı) - Sarp Apak

Müzikleri
Aşkınla Yandım
Ne Olurki Sanki
Gitme

Alıntıdır...

sarpapak.jpg

sarpapak019296.jpg

sarpapak019310.jpg


 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.299
Tepki
83.540
Puan
113
Konum
İstanbul
714380016608.jpg


Annemin mesleki testleri sayesinde oyuncu oldum

Genç oyuncu Sarp Apak: Annem sayesinde oyuncu oldum diyebilirim çünkü kendisi bana 12 yaşında mesleki yatkınlık testleri yaptırdı ve ideal mesleğimin oyunculuk ve sunuculuk olduğu ortaya çıktı!

'Yalan Dünya' dizisinin en komik karakterlerinden biri olan 'Emir'i canlandıran Sarp Apak oyunculuk kariyerinde hızla yükseliyor. Samimiyeti ve sempatikliğiyle hayran sayısını giderek artıran ünlü oyuncu kendisi hakkında bilinmeyenleri anlattı:
Çocuksu bir adam olmanın en büyük avantajı, beni mutlu eden şeylerin hâlâ dokuz yaşımdaki kadar basit ve küçük şeyler olması. Komplike bir hayatım, içinden çıkamadığım depresyonlarım yok.
Mutluluk bir şirketin CEO'su olmak ya da ülkenin en ünlüsü, en zengini olmak değildir. Bize dayatılan mutluluk kriterlerini fazla ciddiye alıyoruz.

ÇOCUK RUHLUYUM
Benim en büyük mutluluğum sabah neşeli uyanmaktır. Basit şeylere sevinen o çocuk ruhunu kaybetmemektir. Agresif yaklaşımları çocukça bir pozitiflikle karşılayabilmektir. Aslında bu tırnak içindeki 'çocukluk' çoğu yetişkinden daha olgun davranmamı sağlıyor. Hayatımı kolaylaştırıyor, pürüzleri azaltıyor. Dezavantajı da yok değil tabii; kadınlar çocuk ruhuma aşık olup sonra olgun bir adam olmadığım için terk ediyor.
Küçükken hiç oyunculuk hayali kurmadım. Hiperaktifim. Dikkatim dağınıktı. Derslerim iyi değildi. Çalışkanları anlayamayan hatta başka bir canlı türü zanneden, tek isteği üniversiteyi kazanmak olan vasat bir öğrenciydim.

DOSTLARIM DEĞERLİ
Annem, bana 12 yaşında bir mesleki yatkınlık testi yaptırmış. Bu testten ideal mesleklerimin aktörlük ve sunuculuk olduğu ortaya çıkmış. Beni bu anlamda çok desteklediler. Annem sayesinde oyuncu oldum.
Etiler'de oturuyorum, çoğunlukla da buralarda vakit geçiriyorum. Mekan seçmektense herkesin verdiği ortak karara uymayı tercih ederim. Etçi olduğum için Dükkan'a sık sık yemek yemeye gidiyorum. Barlardaki o eski müdavim kültürünü çok severim. Bizim tayfa, Hayal Kahvesi'nin müdavimiydik. Corridor'u da çok seviyorum ama canlı müzik sevdiğim için orası bazen kesmiyor.
Bazı günler vardır, evde böcek gibi vakit geçirmek istersin. O günlerde bile kalabalık olmayı seviyorum. Zaten ev arkadaşım var. Kaan, 20 yıllık arkadaşım. Dünya yıkılsa ondan vazgeçmem. Eski arkadaşlarımı gerçek dünyaya tutunduğum halatlarım diye tanımlıyorum. (All dergisi)

GAZANFER ÖZCAN EN BÜYÜK İDOLÜ
Şarkı söylemeyi çok seviyorum ama tüm besteleri bana ait olmadığı sürece albüm yapmayı düşünmüyorum.
Duman hayranıyım.
Dizideki rol arkadaşım Öner Erkan benim gerçek hayatta da çocukluk arkadaşım ve kiracım.
İdolüm hep Gazanfer Özcan'dır.

İLK DEFA ZENGİN BİRİNİ OYNUYORUM
'Avrupa Yakası'ndaki 'Tanrıverdi' ile 'Yalan Dünya'daki 'Emir' çok farklı iki karakter. 'Tanrıverdi' Diyarbakırlı'ydı, şiveliydi. 'Emir' ise delinin teki... Keyif adamı.
Emir'in özgüveni ve şuursuzluğunu çok sevdim açıkçası. Bir de ilk defa zengin, para sıkıntısı çekmeyen birini oynuyorum, o da güzel.
Dizinin hikayesinin geçtiği Cihangir çok eski bir kültür. Ben Cihangir'de hiç yaşamadım ama ara ara giderim. Cihangir'in ünlü olmasının nedeni de oyuncuların gitmesi.

Sabah
 

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.646
Tepki
53.697
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Çok yakışıklı çok başarılı çokta iyi oyuncu diye düşünüyorum -gozluk

Teşekkürler bitanem
 

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
41
Konum
Almanya
aa diyarbakirliymis sasirdim ama cok begeniyorum hele bu aralar sert hatta ivana sert espirisi agzimizda dolaniyor:kptmya:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst