MALZEMELR:
1ÇAY KAŞIĞI amonyak(aktarlarda bulabilirsiniz)
yarım su bardağı sıvıyağ
1.5 su bardağı şeker(ama şekerli severseniz 2 bardak koyabilirsiniz)
1.5 su bardağı su
10 gr kakao
1 yumurta(sarısı ayrılır yüzüne sürülür)
ALABİLDİĞİNE un
YAPILIŞI:
amonyak,sıvıyağ,şeker,su kaba alınr.şeker eriyene kadar çırpılr.un eklenir.ele yapışmayan ama çok yumuşak bir hamur elde edilir.dinlendirilir.hamurun yarısına kakao eklenir. yoğurulur.(kakaoya 1 tatlı kaşığı su ekle yin öyle yoğurun.)
iki ayı hamur tezgahta açılır. sade olan hamur içerisine kakaolu hamur .konur.rulo sarılır.kare şeklinde kesilir.(ben sade hamuru 1.5 cm kalınlığında kare açtım.kakaolu hamuruda aynı boyda açtım. sade hamurun üzerine ekledim. rulo sardım. rulonun üzerine merdane ile açtım. kare kestim. tepsiye dizdim. üstüne yumurta sarısı sürdüm. çatalla çizdim.)
önceden ısıtılmış 190 derecde pişirilir.
1ÇAY KAŞIĞI amonyak(aktarlarda bulabilirsiniz)
yarım su bardağı sıvıyağ
1.5 su bardağı şeker(ama şekerli severseniz 2 bardak koyabilirsiniz)
1.5 su bardağı su
10 gr kakao
1 yumurta(sarısı ayrılır yüzüne sürülür)
ALABİLDİĞİNE un
YAPILIŞI:
amonyak,sıvıyağ,şeker,su kaba alınr.şeker eriyene kadar çırpılr.un eklenir.ele yapışmayan ama çok yumuşak bir hamur elde edilir.dinlendirilir.hamurun yarısına kakao eklenir. yoğurulur.(kakaoya 1 tatlı kaşığı su ekle yin öyle yoğurun.)
iki ayı hamur tezgahta açılır. sade olan hamur içerisine kakaolu hamur .konur.rulo sarılır.kare şeklinde kesilir.(ben sade hamuru 1.5 cm kalınlığında kare açtım.kakaolu hamuruda aynı boyda açtım. sade hamurun üzerine ekledim. rulo sardım. rulonun üzerine merdane ile açtım. kare kestim. tepsiye dizdim. üstüne yumurta sarısı sürdüm. çatalla çizdim.)
önceden ısıtılmış 190 derecde pişirilir.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.