Sarımsaklı Un çorbası (Pomakların)

Katılım
29 Aralık 2014
Mesajlar
92
Tepki
68
Puan
18
Yaş
30
Konum
KahramanMaraş
Arkadaşlar,un çorbası tarifi vericem size. Dün akşam yaptım. Eşim bayıldı. Bekarken annem cok yapardı. Ondan öğrendim ben de. Tam kış çorbası.. Hemen tarife geçiyorum. :))

3 Kaşık un
3-4 su bardağı su (eğer et suyunuz varsa et suyu. Ben bulyon kullandım çokta güzel olduu :) )
3 dıiş sarımsak
Kibrit kutusu kadar Tereyağı
Kibrit kutusu kadar margarin
1-2 çorba kaşığı zeytinyağı
Nane,pul biberi,kırmızı biber,tuz.

Yapılışı: Öncelikle tenceremize tereyağını,margarini ve zeytinyağını koyup eritelim. Sonrasında unumuzu kavuralım,hemen suyumuzu ekleyelim. sürekli karıştıralım. Yoksa dibini tutuyor. Sonra bulyonumuzu içine atalım sürekli karıştırmaya devam edelim erimesi için. Kaynadıktan sonra altını kapatalım. Hemen üzeri için sosuna geçelim. Bir tavaya yıne az bir şey tereyağı,margarin ve zeytinyağını alalım,sarımsağımızı ekleyelim. Sonrasında nane,pul biber,kırmızı toz biber ve tuzu ekleyip ıyıce karıstıralım. Çorbamızın içine sosumuzu döküp,karıştıralım. Ve missssss gibi çorbamız Servise hazır. :):)

AFİYET,ŞİFA OLSUN..
 

flamingo

Daimi Üye
Katılım
25 Şubat 2009
Mesajlar
7.864
Tepki
6.630
Puan
113
Konum
-
resim nerde?un çorbasına bi parça tavuk gögsüde katılsa daha lezzetli olur..
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Annemde dün buna benzer bir şey yaptı. Aynen böyle un çorbası gibi yaptı sonra ayrı yerde az yağla kavrulmuş taze soğan taze sarımsak pulbiber karabiber birazda zerdeçal yapıp tabağa aldıktan sonra üzerine serpiştirdi. Önce taze soğan koymasam olmaz mı dedim ama koyunca çok güzel bir şey oldu sevdim şahsen :islik:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst