Duyuruyu Kapat
Hanimefendi: kadınlara özel bir şekilde sağlık, giyim, beslenme, diyet ve benzeri kısaca her konuda destek veriyor. Türkiye'de tek kaynak olma yolunda hızla ilerleyen Hanimefendi.com, üyeler dışında ziyaretçilere açık yapısıyla da paylaşım mantığının hakkını vermeye çalışıyor. Siz de bunun bir parçası olmak istiyorsanız, hemen ücretsiz kayıt olabilir ve aramıza katılabilirsiniz. Sensiz bir kişi eksiğiz... :)
Duyuruyu Kapat
Instagram 180T
Facebook 10K
Twitter 138T

Sarımsaklı Kabak Kızartması Tarifi

Konu, 'Sebze yemekleri' kısmında nk83 tarafından paylaşıldı.

  1. nk83

    nk83 Admin + Sitenin Hikaye Yazarı

    Kayıt:
    24 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    64.815
    Beğeniler:
    84.063

    [​IMG]

    Sarımsaklı Kabak Kızartması Tarifi

    • 2 orta boy kabak
    • 2 diş sarımsak, küçük doğranmış
    • 1 yemek kaşığı galeta unu
    • 1 yemek kaşığı parmesan peyniri
    • 1 adet çırpılmış yumurta
    • Tuz
    • Karabiber
    • Kızartmak için sıvıyağ

    Sarımsaklı kabak kızartması Yapılışı;

    Sarımsaklı kabak kızartması yapmak için öncelikle temizlediğimiz kabakları yarım cm kalınlığında doğrayıp, çırpılmış yumurtaya iyice buluyoruz.
    Daha sonra galeta unu, parmesan peyniri, sarımsak, tuz ve karabiberden oluşan karışımımızı kabakların her iki tarafına da sürüyoruz.
    Kızgın yağda kabaklarımızın her iki tarafını da gerektiği kadar kızarttıktan sonra, dereotuyla birlikte süsleyerek servis ediyoruz.
    Afiyet Olsun!