Sarımsaklı Ekmek

Aşk Sancısı

Daimi Üye
Katılım
23 Mart 2013
Mesajlar
3.931
Tepki
2.550
Puan
113
Konum
Kocaeli
sarimsakli-ekmek-tarifi-720x450.jpg


Sarımsaklı baharat karışımını evde hazırladığınız pesto sos ile çoğaltabilir, fırından çıkan ekmek dilimlerinin üzerine ayrıca sürebilirsiniz. Lezzet püfü.

MALZEMELER

1 adet baget ekmeği
4 diş sarımsak
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 dal biberiye
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş renkli tane karabiber
Arzuya göre:

1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 yaprak fesleğen
1 dal taze kekik

KAÇ ADET?
12 DİLİM

HAZIRLAMA SÜRESİ
10 DAKİKA

PİŞİRME SÜRESİ
8 DAKİKA

Püf noktası:

Aromalarının daha yoğun bir şekilde hissedilmesi için ayıkladığınız biberiyeyi, sarımsak ve tuz ilavesiyle havanda dövün. Eklemek istediğiniz tüm baharatlara aynı işlemi uygulayın.

Pişirme önerisi:

Bayatlamak üzere olan ekmekleri de değerlendirmek için her türlü ekmek çeşidinden sarımsaklı ekmek hazırlayabilirsiniz.

NASIL YAPILIR?

Ortadan ikiye kestiğiniz baget ekmeğini verev şeklinde dilimleyin.
Sarımsakları, tuz ilavesi ile havanda dövün.

Ayıkladığınız biberiye ve taze çekilmiş renkli tane karabiberi ekledikten sonra havanda dövme işlemini sürdürün.

Baharatlı sarımsak karışımını küçük bir kaseye alın. Zeytinyağı ile karıştırın.

Temelde iyi bir sarımsaklı ekmek hazırlamak için gerekli olan tüm işlemler tamamlandı. Bu noktadan sonra damak tadı ve arzularınız devreye giriyor.

Karışıma rendelenmiş kaşar peyniri, incecik kıyılmış fesleğen ve kekik ekledikten sonra ekmek dilimlerinin üzerine sürün.

Fırın tepsisine dizdiğiniz ekmek dilimlerini, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 6-8 kadar fırınlayın. Bekletmeden sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst