Sarımsaklı Ekmek

N

nuran34

Misafir
img_0575.jpeg

Malzemeler:

Ekmek dilimleri
3 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik
Tereyağı

Hazırlanışı:

Fırın tepsisinin üzerine yağlı kağıt serip ekmek dilimlerini sıralayın. Her bir dilimin üzerine bıçağın ucu ile bir miktar tereyağı sürün. Tereyağı yerine kahvaltılık yağ da kullanılabilir, tercihe göre değiştirebilirsin. Bir kase içerisinde ezilmiş sarımsak, kekik ve zeytinyağını karıştırın. Ekmek dilimlerinin üzerine bu karışımdan sürün. Fırının sadece üst kısmını 200 derece ısıtın. Ekmekler altın rengini alıp, sarımsağın kokusu çıkıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.

 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst