Sandal Köfte(Besamel soslu garnitürlü)

Teyzos

Sitenin Hikaye Yazarı
Moderatör
Katılım
30 Mayıs 2013
Mesajlar
3.232
Tepki
5.771
Puan
113
Konum
Netcen ziyarete mi gelcen :)
s6000221.jpg



Sandal Köfte(Besamel soslu garnitürlü)

Malzemeler

Yarım kilo orta yağlı dana kıyma
1 tane kuru soğan
2 diş sarımsak
Bir tutam doğranmış maydanoz
1 tane yumurta
1 çay bardağı galeta unu
Tuz karabiber pul biber kimyon
Soğan ve sarımsağı rendenin ince yeriyle rendeleyin. Bütün malzemeleri kaba koyup 5 dk. yoğurun. Zamanınız varsa strecleyip buzdolabında bir kaç saat bekletin.

Garnitür malzemeleri :

1 tane havuç
2 tane patates
Yarim su bardağı bezelye
Patates ve havucu küp doğrayın hepsini buharda hafif diri kalacak şekilde haşladım. Sizler hazır satılan garnitür kullanabilirsiniz. Ya da suda haşlayın.

Beşamel sos için gerekenler :

2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 buçuk yemek kaşığı un
Tuz karabiber
Tereyağını tencerede eritin. Unu koyalım hafif rengi dönene kadar kavurun. Süt yavaş yavaş ekleyerek devamlı karıştıralım. Tuzunu ve karabiberini de ilave edin. Fokurdadığı zaman beşameliniz olmuştur.

Sosu için gerekenler :

3 yemek kaşığı sıvıyağ
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay bardağı yazın yaptığım domates sos
1 çay bardağı sıcak su
Yağda sarımsağı kavurun salçayı ekleyip devam kavuralım. Domates sosu suyu da ekleyip 2-3 dk. ocakta durdu mu olmuştur. Domates sos yoksa salçayı çoğaltın. Baharat olarak da karabiber kekik pul biber kullanabilirsiniz.

Hazırlanışı :

Yoğurduğunuz köfteyi elinizi yağa batırarak sandal şekli verin. İçine sebzeleri koyun. Üzerine de beşameli. 220 derecede ısınmış fırında 20 dk. kadar pişirin. Fırından çıkarın sosunu dökün ve kasar serpin tekrar fırına verelim.15 dk. kadar dursun. Kaşarlar kızardı mı yemeğinizi çıkarın.
Mutlaka sıcak servis edin.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst