Şampiyon Fenerbahçe kupasına kavuştu

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
38
Konum
Çıkmaz Sokak
Spor Toto Süper Lig'de 2013-2014 sezonunun şampiyonu Fenerbahçe, şampiyonluk kupasını aldı.

spor_toto_super_lig_2013_2014_sezonu_sampiyonu_fenerbahce_h97461.jpg


Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda düzenlenen kupa töreninde sarı-lacivertli takıma lig tarihindeki 19. şampiyonluğun kupasını, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ve 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı verdi.

Kupa töreninde idareciler, teknik heyet, futbolcular ve son olarak da başkan Aziz Yıldırım ile yönetim kurulu üyeleri saha ortasına kurulan sahneye geldi.

Aziz Yıldırım'ın yaptığı konuşmanın ardından Demirören ve 1. Başkan Vekili Yardımcı, sarı-lacivertlilere kupasını verdi. Sarı-lacivertli futbolcular, lig tarihinde elde ettikleri 19. şampiyonluğun kupasını coşkuyla kaldırdı.

Bu arada, kupa töreni sırasında yakılan meşaleler nedeniyle stat duman altında kaldı.

Şampiyonluk kutlamasında Alex de Souza gerginliği

Fenerbahçe'nin Spor Toto Süper Lig'de elde ettiği 2013-2014 sezonu şampiyonluğunun kupa törenine, sarı-lacivertli takımın eski futbolcusu Alex de Souza gerginliği damgasını vurdu.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki kutlamalarda kupa töreni öncesi sahneye son olarak çıkan kulüp başkanı Aziz Yıldırım konuşmasına başladıktan kısa bir süre sonra, uzun süre Brezilyalı futbolcu için tezahürat yapan taraftar grubuna sert çıktı.

Kürsüde adeta çılgına dönen Yıldırım, "Terbiyesizlik etmeyin. Bugün burada Fenerbahçe, şampiyonluğunu kutluyor. Bir şahıs üzerinden değil, bu kadar insanın emeğini kutluyor. Sizi bir daha bu stada sokmam, terbiyesizler, ahlaksızlar, paralı k... Bu kadar ağır hakaret ediyorum. Yeter artık" dedi.

Alex'i, faydası olacağı için takıma kendisinin getirdiğini, tribünlerden tepki gördüğünde de Brezilyalı futbolcuya yine kendisinin destek verdiğini, sonra da Fenerbahçe'ye faydası olmayacağı için gönderdiklerini vurgulayan Yıldırım, "Bu çocukların emeğine haksızlık etmeyin. Terbiyesizlik etmeyin. Ayıp denen bir şey var. Bu akşam burada Fenerbahçe 3 Temmuz'dan bugüne yaşadıklarının hesaplaşmasını yapıyor. Sizin gibi Kardemir Karabükspor maçından sonra geçen sene 'şike şike' diye bağırmıyor. Sizler Fenerbahçeli değilsiniz. Bir daha bu tribüne giremeyeceksiniz. Herkesin önünde söz veriyorum. Ahlaksızlar..." şeklinde ifadeler kullandı.

Yıldırım, Alex de Souza için tezahürat yapan grubun meşaleler yakıp sahaya atmaya başlaması üzerine platform üzerinde o tribüne doğru yöneldi. Fenerbahçe başkanı, yaşanan bu gerilimin ardından konuşmasına devam etti.

Yıldırım'ın konuşması

Aziz Yıldırım, şampiyonluk kutlamaları için hazırladığı konuşmasında, camiaya, futbolculara ve teknik heyete teşekkür etti.

"Bizler bir gün Fenerbahçeli ölmek için yaşarız bu dünyada. Şampiyon olsak da olmasak da" diyen Yıldırım, konuşmasında şunları kaydetti:

"Büyük Fenerbahçe'nin büyük taraftarı. Bu mutlu günde, tüm Fenerbahçelilerin şampiyonluğunu yürekten kutluyorum. Tüm annelerin ve kadınlarımızın da Anneler Günü'nü kutluyorum. Bu şampiyonlukta en büyük pay, siz eşsiz ve yıkılmaz Fenerbahçe taraftarınındır. Siz bu şampiyonluğu, futbolcularımız gibi, Fenerbahçe emekçileri gibi '3 Temmuz'lardan, Çağlayan'lardan, Metris'lerden söke söke koparıp, bugün buraya getirdiniz. Siz her türlü baskı ve kumpasa karşı asla korkmadınız ve yıkılmadınız. Ve siz Fenerbahçe'nin bir damla alın teri için sadece tarih yazmadınız, yazılan tarihi değiştirdiniz.

Birimizin hepimiz, hepimizin Fenerbahçe olduğunu ve bu büyük çınardan tek bir yaprak dahi koparılamayacağını dosta düşmana herkese gösterdiniz. Ve siz, belki de son konuşmasını yapan bu gururlu ve mutlu adama yürek oldunuz, siper oldunuz. Bugün, sizin gününüz. Bugün, Fenerbahçelilerin günü. Bugün, bu büyük ailenin günü. Öylesine doyasıya kutlayınız ki, herkes kazanılan zaferin sadece bir şampiyonluk olmadığını bir kez daha anlasın.

Ve herkes bilsin ki bizler bir gün Fenerbahçeli ölmek için yaşarız bu dünyada. Şampiyon olsak da olmasak da. 3 Temmuz'dan bugüne, dimdik ve yürekli duran, bize bugünü yaşatan tüm futbolcularıma teşekkür ediyorum. Bu şampiyonluk için emek veren teknik ekibi ve tüm çalışanlarımı da ayrıca tebrik ediyorum. Sözlerime son verirken Fenerbahçe'nin, bugünkü 19'uncu, gerçekteki 28'inci şampiyonluğunu kutlar, Fenerbahçe'yi sizlere, sizleri de Allahıma emanet ederim. Ve bir kez daha, zafer inananlarındır."

Aziz Yıldırım ve yöneticiler tünelin başında bekledi

Takımının idari görevlilerinden başlamak üzere futbolcuların tek tek sahneye çıktığı bölümde Fenerbahçe ****** Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri çıkış tünelinin başında koridor oluşturdu.

İdari görevliler ve teknik heyetin ardından tek tek futbolcuların ismi okunarak sahneye çağrıldı. Sahneye gelenlere madalyaları Alkin ve Kasapoğlu tarafından takıldı.

Futbolculardan Sow, sahneye davet edildiğinde yöneticilerin oluşturduğu koridordan geçerken başkan Aziz Yıldırım ile "selfie" yaptı. Gökhan Gönül koridordan geçtikten sonra "duran adam" pozu verirken, kaptan Emre Belözoğlu formasını öpüp taraftarın önünde eğildi.

Futbolcuların ardından yönetim kurulu üyeleri ve son olarak da başkan Aziz Yıldırım platforma çıktı.

Sahneye köpek çıkardılar

Töreninin ardından platformun önünde şampiyonluk kupasının etrafında Dilber Ay-Kahtalı Mıçı şarkısı "Akşama geleceğim" ile oynayan sarı-lacivertliler, sahneye köpek getirdi.

Mehmet Topuz'a ait kangal cinsi köpeği sahneye çıkaran sarı-lacivertliler, daha sonra köpekle fotoğraf çektirdi.

Kutlamalar sırasında Volkan Demirel mikrofonu alarak taraftarlarla tezahürat yaptı. Daha sonra platformdan inen futbolcular sahada kupayla tur attı.

Emenike ve Webo, bir ara kale direğinin üzerine çıkarak, taraftarlarla tezahürat yaptı. Hollandalı futbolcu Kuyt, kupaya kızını oturtarak, basın mensuplarına poz verdi.

Mehmet Topuz köpeğiyle sahada dolaşırken, Mehmet Topal da bir süre köpekle seyircileri selamladı. Futbolcular, kupayla hatıra fotoğrafları çektirdi.

Futbolcular maça çıkar gibi hazırlandı

Fenerbahçeli futbolcular, sezonun Kadıköy'deki "Son 90 dakikası"na adeta maça çıkar gibi hazırlandı.

Sarı-lacivertliler, çubuklu formalarıyla kupalarını almak için sahaya çıktı.

Başkan Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri sahneye çıkmadan önce soyunma odasına giderek futbolcuları bir kez daha tebrik etti.

Sarı-lacivertli takımın stattaki kutlamaları sona erdi.

Bu arada taraftarlar, şampiyonluk kutlamalarına stat dışında devam etti.

Fenerbahçe şampiyonluğunu kutluyor

Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nden üstü açık bir otobüsle ayrılan sarı-lacivertli futbolcular ve teknik heyet, yaklaşık 6 saatte şampiyonluk kupasının kaldırılacağı Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'na geldi.

Tesislerden ayrıldıktan sonra taraftarların arabalarıyla oluşturduğu konvoy eşliğinde Kartal sahile gelen sarı-lacivertliler, kendilerini bekleyen taraftarları selamlayarak sahil boyunca Bağdat Caddesi'ne doğru ilerledi. Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüsün Kartal sahilde geçişi sırasında bir evin balkonundan Galatasaray forması gösterildi.

Otobüste eğlenen futbolcular birbirleriyle "selfie" fotoğrafı çekerken, bazı taraftarlar da otobüsün önüne geçip "selfie" fotoğrafları aldı.

Sahil yolunda zaman zaman taraftarlar otobüsün önünü keserek tezahürat yaparken; kafileye eşlik eden polisler hemen otobüsün önünü açtı.

Bu arada, otobüste Fenerbahçe'nin Nijeryalı futbolcusu Emenike'nin doğum günü pastası kesildi.

Bağdat Caddesi'nde kutlama

Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüs, Bostancı'ya geldiğinde üzerinde "Taşdelenli Fenerbahçeliler" yazan üstü açık bir taraftar otobüsü, takımın önüne geçti. Bir süre takım otobüsünün önünde bekleyen taraftar otobüsü, daha sonra uyarılar üzerine takım otobüsünün arkasına gitti.

Fenerbahçe takım otobüsü Bağdat Caddesi'ne geldiğinde otobüsün etrafında özel güvenlik elemanları çember oluşturarak, yürümeye başladı. Bağdat Caddesi'nde takım otobüsünü bekleyen taraftarlar, futbolcuları meşaleler yakıp, fişekler atarak karşıladı. Takım otobüsü Bağdat Caddesi'ni dolduran taraftarların arasından güçlükle ilerlerken, futbolcular taraftarların kendilerine attığı formaları imzaladı.

Bağdat Caddesi'nde takım kaptanları Emre Belözoğlu ve Volkan Demirel, mikrofonu alıp taraftarlarla zaman zaman tezahüratlar yaptı. Emre, bir ara küfürlü tezahürat yapılırken "Annelere küfür etmeyin" dedi. Fenerbahçe'nin Portekizli futbolcusu Meireles de bir ara mikrofonu alıp "Yatcaz kalkcaz" şarkısını söyledi.


Şaşkınbakkal'da kavga

Fenerbahçeli taraftarların Bağdat Caddesi'nde en yoğun olduğu yer olan Şaşkınbakkal'da taraftarlar arasında kavgalar oldu.

Takım otobüsü Şaşkınbakkal'a geldiğinde, yoğun bir şekilde meşaleler yakılıp, işaret fişekleri atılırken, futbolcular ve taraftarlar bir süre tezahüratlar yaptı. Bu sırada önce küçük bir grup arasında kavga yaşandı. Takım otobüsünün önünde yer alan otobüste bulunan gazetecilerin kavgayı görüntülemesine taraftarlar tepki gösterdi.

Basın otobüsünün arkasında bulunan "Taşdelenli Fenerbahçeliler" yazılı taraftar otobüsü ile Şaşkınbakkal'daki taraftarlar arasındaki sözlü tartışma ise kısa sürede kavgaya dönüştü. Şaşkınbakkal'daki taraftarlar, otobüste bulunan taraftarların üzerine doğru şişeler atmaya başladı. Taraftarlar otobüsü de yumruklamaya başlarken, şoför otobüsü taraftarların üzerine sürerek yan sokağa girip Bağdat Caddesi'nden ayrıldı. Otobüsün camları kırılırken, otobüsün çarptığı bir taraftar yaralandı.

Önde bulunan takım otobüsünde mikrofonu eline alan Mehmet Topal, taraftarların kavga etmemesini, şampiyonluğu kutlamalarını istedi. Yaralı taraftar bir arabaya konularak, hastaneye götürüldü.

Stada 6 saatte geldiler

Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüs, taraftarların arasında Bağdat Caddesi'nde yavaş yavaş ilerleyerek, yaklaşık 6 saatteFenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'na geldi.

Fenerbahçeli futbolcular, Bağdat Caddesi boyunca takım otobüsünde taraftarlarla tezahüratlar yapıp, şampiyonluğu kutladı.

Haynak:Ahaber
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst