Sambalı-Resimli

leyla

Daimi Üye
Katılım
13 Temmuz 2008
Mesajlar
972
Tepki
1.292
Puan
93
Konum
izmir
Şambalı Tatlısı
Yapımı kolay fakat lezzetinden ödün vermeyen bir tarif



Malzemeler:

2 su bardagi iri boy irmik
1 su bardagi seker
1 su bardagi yogurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Serbeti icin:

3 su bardagi seker
2 su bardagi su
1 tatli kasigi limon suyu

Yapilisi:

Malzemelerin hepsi karistirilip borcam buyuklugunde yaglanmis bir kaliba dokulur.
Uzerine arzuya gore agartilmis badem dizilir veya iri kirilmis findik serpistirilir.
Iyice kizarana kadar 180C li firinda pisirilir.
Bu arada seker ve su kaynatilir. Kaynadiktan yaklasik 4-5 dakika sonra limon suyu eklenip bir tasim daha kaynadiktan sonra alti kisilip bekletilir.
Firindan cikinca kaynayan surubu dokulur. Surubu tamamen cekince (tercihen ertesi gun) istenilen sekilde kesilip servise sunulur.

sambaliqc9cv3.jpg
 

Ahraz

Daimi Üye
Katılım
7 Temmuz 2012
Mesajlar
2.593
Tepki
2.292
Puan
113
Konum
...
Hep yapmak istemişimdir,ama ağır olur diye yapmadım,çok da nefis görünüyor:cikonata:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst