Şambaba tarifi alıntı nk için

maviboncuk

Daimi Üye
Tepki
16.859
Malzemeler
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
2 Çay Bardağı Su
1 Çorba Kaşığı Sirke
Alabildiğince Un
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
Kavurmak İçin: 3 Çorba Kaşığı Un
Üzerine :
1 Adet Yumurtanın Sarısı
2 Çorba Kaşığı tereyağı

Yemeğin Yapılışı
Unun ortasını havuz gibi açalım. Yumurtaları, ılık şekerli su ile eritip, kabartılan mayayı, bir tutam tuzu ve yağı ilave ederek yoğuralım. Tek kişilik kağıt ya da alüminyum kek kalıplarını yağlayıp şeker serpiştirelim. Hamuru küçük kalıplara eşit miktarda paylaştıralım. Tepsiye dizerek oda sıcaklığında yarım saat bekletelim.
110 dereceli fırında 15-20 dakika pişirip, fırından çıkaralım. Şekeri suyu ve limon suyunu kaynatarak, şurubu hazırlayalım. Şambabaları kaynayan şerbete ekleyip ters yüz ederek birkaç dakika şerbetin içinde kaynatalım. Üzeri için, yarım paket kakaolu pudingi üzerinde yazılan tarifte olduğu gibi hazırlayalım. Basit şambabaların üzerine dökerek servis yapalım.
AFIYET OLSUN...
sambaba.jpg

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
84.327
Ay canım benim çok teşekkür ederim çok güzeldir bu tatlı of offf kaydettim bilgisayarıma denicem inşallah sağol güllü lokumum

elis

Daimi Üye
Tepki
4.883
evet bende cok severim bu tatliyi,ama hic denemedim,hep hazir alirdik biz,,,bu sefer denemeyi kafama koydum,,,
sagol canim,,,

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
84.327
Elis sende benim gibi oldun haaa :kptmya: tarifi görünce dayanamıyorsun hemen yapmak geliyor içinden dimi :incim:

elis

Daimi Üye
Tepki
4.883
Yarın yada öbür gün üşenmezsem yaparım ben :nk: varmısın ikimizde yapalım koyalım buraya :1: geleneksel şambaba günü yapar gibi :cokkomik: (banada bak nasıl gaz veriyorum :kptmya: )

yyyav kizim basima is acma benim,,,oooof bilseydim hic gelmezdim buraya:dertli:
tamam ulen varim ,senimi kircam,ne zaman yapiyoz,,,(iyi gaza geliyom dime:cokkomik:)

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar