Şalgam suyu

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
salgam-suyu_2d75d018.jpg



Şalgam suyu

Şalgam suyu malzemeleri

1 iri boy şalgam
1 pancar
4 mor havuç
Yarım ekmek
1 limonun suyu
2 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
2 diş sarımsak
4~5 kuru acı biber
30X30 cm tülbent
10 litrelik pet kavanoz


Şalgam suyu hazırlanışı
Şalgam suyu: Şalgam, pancar ve mor havucu soyun. Şalgam ve pancarı ince dilimleyin. Mor havuçları dörde bölün. Sarımsağı küçük parçalara ayırarak ekleyin. Ekmeği tülbente sarın. Tüm malzemeleri, ekmeği ve acı biberi (acı sevmiyorsanız koymayabilirsiniz) kavanoza koyun. Limon suyu, tuz ve şekeri 3 litre suya ekleyerek karıştırın. Bu karışımı kavanoza doldurun. Kavanozun tamamını suyla doldurun. 15 gün serin bir yerde bekletin. üç günde bir kavanozu hafifçe çalkalayın. Suyu ince bir tülbentten süzün ve cam şişelere doldurun. Şalgam suyunuz hazır.

Şalgam
Turpu andıran şalgam ülkemizde özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesine özgü bir sebze olsa da şalgam suyu tüm bölgelerde sofraların kış içeceği olarak yerini alır. Vücut direncini artırıcı ve tansiyon düzenlemesi açısından önemli faydalara sahip şalgam özellikle kırmızı etle uyumlu doğal bir içecektir.
Lezzet
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst