Salça Soslu Mantı

okypete

Daimi Üye
Katılım
2 Ekim 2010
Mesajlar
16.867
Tepki
19.396
Puan
113
Konum
antalya



salca.jpg

Yemek ismi : Salça Soslu Mantı

MALZEMELER:
1 Kg un
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı silme tuz
Aldığı kadar su
150 gr tereyağ
2 yemek kaşığı salça
İÇİ İÇİN
250 Gr kıyma
1 büyük baş kuru soğan

YAPILIŞI:
Un,yumurta, sıvıyağ, tuz, suyla sertçe bir hamur yapıyoruz.Hamuru 1 saat dinlendiriyoruz,yufkayı açıyoruz küçük karelere kesiyoruz,kıymanın içine soğanı rendeliyoruz,karelerin üzerine diziyoruz ve kapatmaya başlıyoruz,kareleri iki tarafından tutup sıkıyoruz yağlanmış tepsiye diziyoruz,ocağın üzerinde altları pembe olana dek ağır ateşte çevire çevire pişiriyoruz.Sonra tencereye 2 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı salçayı kavuruyoruz. Suyunu koyup kaynatıyoruz, mantıları ilave edip kaynamaya bırakıyoruz. Mantılar pişince delikli kepçeyle tabağa alıp, arzuya göre yoğurt dökebilirsiniz. Üzerine tereyağı, nane, pul biber gezdirip servis ediyoruz.
alıntıdır
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Yarın bir aksilik olmazsa bizdede mantı var böyle gördükçe canım istiyor :D
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst