Sakızlı muhallebi (4 kişilik)Resimli

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Sakızlı muhallebi (4 kişilik)




Malzemeler:

Üç buçuk su bardağı süt

1 su bardağı kahverengi tozşeker

2 çorba kaşığı pirinç unu

1 adet damla sakızı

Erik sosu için:

Yarım kg mürdüm eriği

2 çorba kaşığı kahverengi tozşeker

2 su bardağı su

Hazırlanışı: Sütü bir tencereye alın. Kahverengi tozşeker, pirinç unu ve damla sakızı ilave edip muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin. Hazırladığınız muhallebiyi ıslanmış cam kaplara paylaştırın. Donması için buzdolabında 2 saat bekletin. Erik sosu için mürdüm eriği ve kahverengi tozşekeri, su ile birlikle erikler yumuşayana kadar haşlayın. Daha sonra blender’den geçirin. Sakızlı muhallebilerin üzerine birer tatlı kaşığı erik sosundan gezdirip servis yapın.

Alıntıdır!
 

ilk_nur

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
32.413
Tepki
37.064
Puan
113
Konum
.....
bunu yaptım bi kere ama 1 değil 3 tane damla sakızı attım daha güzel olsun diye çok acayip bi tat oldu yiyemedik:))
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
:D:D Damla sakızı bayar çok olunca:D Ben damla sakızını çiğnemeyi çok severim:D
 

ilk_nur

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
32.413
Tepki
37.064
Puan
113
Konum
.....
bayıyomuş ben de yapınca anladım tarifler bişey biliyomuş demek ki minicik bişey bu ne iş yarar demiştim:))
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst