Sakızlı muhallebi (4 kişilik)

Malzemeler:
Üç buçuk su bardağı süt
1 su bardağı kahverengi tozşeker
2 çorba kaşığı pirinç unu
1 adet damla sakızı
Erik sosu için:
Yarım kg mürdüm eriği
2 çorba kaşığı kahverengi tozşeker
2 su bardağı su
Hazırlanışı: Sütü bir tencereye alın. Kahverengi tozşeker, pirinç unu ve damla sakızı ilave edip muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin. Hazırladığınız muhallebiyi ıslanmış cam kaplara paylaştırın. Donması için buzdolabında 2 saat bekletin. Erik sosu için mürdüm eriği ve kahverengi tozşekeri, su ile birlikle erikler yumuşayana kadar haşlayın. Daha sonra blender’den geçirin. Sakızlı muhallebilerin üzerine birer tatlı kaşığı erik sosundan gezdirip servis yapın.
Alıntıdır!

Malzemeler:
Üç buçuk su bardağı süt
1 su bardağı kahverengi tozşeker
2 çorba kaşığı pirinç unu
1 adet damla sakızı
Erik sosu için:
Yarım kg mürdüm eriği
2 çorba kaşığı kahverengi tozşeker
2 su bardağı su
Hazırlanışı: Sütü bir tencereye alın. Kahverengi tozşeker, pirinç unu ve damla sakızı ilave edip muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin. Hazırladığınız muhallebiyi ıslanmış cam kaplara paylaştırın. Donması için buzdolabında 2 saat bekletin. Erik sosu için mürdüm eriği ve kahverengi tozşekeri, su ile birlikle erikler yumuşayana kadar haşlayın. Daha sonra blender’den geçirin. Sakızlı muhallebilerin üzerine birer tatlı kaşığı erik sosundan gezdirip servis yapın.
Alıntıdır!