Sakız Çiğnemek Zayıflatır mı?

Aslı Oktay

Daimi Üye
Katılım
30 Haziran 2011
Mesajlar
12.839
Tepki
19.334
Puan
113
Yaş
34
Konum
İstanbul

sakiz-cignemek-zayiflatir-mi.jpg


Yapılan araştırmalar, şekersiz sakız çiğnemenin uzun dönemde kilo vermeye yardımcı olduğunu kanıtlayan işaretleri ortaya çıkardı. Yani alışkanlık edindiğiniz bu eylem daha sağlıklı olmanıza vesile olabilir.

Rhode Island Üniversitesi’nde yapılan laboratuvar araştırmalarına göre, sakızın kalori alımını düşürmeye yardımcı olduğu ve kalori yakma sürecini arttırdığı açıklandı.

Daha net bir ifade ile, şekersiz bir sakızı sabahları bir saat çiğneyerek 60 kaloriden kurtulabileceğiniz açıklandı. Aynı zamanda yemekten önce ve sonra sakız çiğneyenlerin çiğnemeyenlere göre %5 daha çok kalori yakabildikleri ortaya çıkardı.

Şekersiz sakızın faydaları hakkında yayınlanan tek rapor bu değil. Atıştırmadan önce sakız çiğnemenin isteklerinize gem vuracağı, açlık seviyenizi düşüreceği ve yediklerinizden alacağınız kalori miktarını azaltacağı konularında uzmanlar hemfikir.

Tüm bu çalışmalar, ufak kalori farklılıklarından bahsediyor olsalar bile diyetisyenlerin de sürekli hatırlattığı gibi ufak değişiklikler birbirine eklenerek uzun vadede büyük farklar yaratabilirler.

Zayıflamanıza yardımcı olması dışında, sakız çiğnemenin yavaş ilerleyen bir kuyrukta sıra beklemek ya da trafik sıkışıklığı gibi gündelik stresörlere iyi geldiği de biliniyor. Konsantrasyonu ve uyanıklığı da arttıran sakız, diş çürümelerini önlüyor ve nefesi tazeliyor.
 

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Kilo verdirseydi sakız çiğnemek bana verdirirdi :kptmya::kptmya:
Ama stres atmada iyi diyorsanız ona katılırım ben stresliyken çiğnediğim sakızda sinirimi kızdığım kişiden çıkarırmışcasına çiğnerim iyi geliyo valla :kptmya::kptmya:
 

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Ne oldu canımmm ne yaptılar benim tatlı hamişime söyle ablana alsın ifadelerini sen hiiiiiçççç kendini strese sokma balım ben alırım senin yerine :miyagi::miyagi::miyagi::miyagi::miyagi::miyagi:
 

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Vay vay vay demek damat kayınpeder bir oldu heeee bak sen şunların yaptığına ye Aslım ye sende onların beyinlerini çiğ çiğ ye arta kalırsa bende yerim Nurhayat moduna giripde:evet::evet:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst