Sakıncalı Piyade/Tiyatro Artist

Kristen Stewart

Daimi Üye
Tepki
49.298
TüRKiYE’NiN EN BüYüK TiYATRO FESTiVALi BAŞLADI! ...

Çünkü tiyatro ‘iyi’dir!

Düzenlediği sanatsal etkinliklerle kentin bu alandaki gündemini belirleyen Nilüfer Belediyesi ‘Tiyatro iyidir’ diyerek ilkini 2008 yılında gerçekleştirdiği Tiyatro Festivali’nin bu yıl ikincisini düzenliyor. İkişer yıllık aralıklarla mart ayında düzenlenmeye devam edecek olan festival, bu yıl da iddialı bir programı tiyatro severlerinin dikkatine sundu.

5–28 Mart 2010 arasında Aşk Sözleri adlı oyunla festival başladı. Velevkü Tartüf, Çirkin İnsan Yavrusu, Çılgın Ruh, Testosteron, Yastık Adam, Ada , Aşk Heryerde, İntikam, Salvador Dali, Sakıncalı Piyade , Önder-Ayak Parmakları-Ne Nerede, Şölen ,Kördöğüşü, Lourcine Sokağı Cinayeti, Rita , Kraliçe Lear, Azizlikler, 72.Koğuş, Vangogh, Kara Örtü, Ben Ölürsem Arkamı Kim Toplar, Bana William Deyin, Trak, Ay Tedirginliği, Peer Gynt, Uçurtmanın Kuyruğu, Marx'ın Dönüşü, Üretim Çılgınlığı, Koleksiyoncu, Kod Adı Keklik, Bomba ,Çalıkuşu, Resmi Geçit, Medya Maymunları, Evliliğe Gelince, Yaratıcı Drama Atölyesi Workshop oyunu Nilüfer Belediyesi’nin sahnelerinde izlenime sunuyor, festivalin biletleri ise 5 ve 7,5 YTL’den satışa sunuldu.

12– 21 Mart arası festival oyun programı:

12 Mart Cuma 2010

Sakıncalı Piyade/Tiyatro Artist
Oyuncular: Mehmet Ulay, Şahin Çelik, Recep Yener, Oğuz Tunç, İhsan Ustaoğlu
Saat : 20.00
Yer: Uğur Mumcu Sahnesi
Konu: SAKINCALI PİYADE, Belgesel Tiyatro metni açısındanülkemizdeki en başarılı örnek olarak biliniyor.Daha önce, 1978 ve 1993 yıllarında AST’ta, Rutkay Aziz rejisi ilesahneye taşınan oyun, en çok izlenen oyunlar sınıflamasında,toplam 800 gösterim ile tiyatro tarihimizdeki yerini almıştı.Eskimeyen güncelliğiyle yeni tartışmalara zemin hazırlayanoyunun finalindeki belgesel film ise, 12 Mart’tan bu günekatledilmiş insanlığa adanıyor.
tiyatro_haberi_09_423_10.jpg

13 ve 25 Mart 2010

Önder/ Lonesco, Ayak Parmakları/Güngör Dilmen , Ne Nerede/Samual Packet
Uludağ Üniversitesi Oyuncuları
Saat 20.00 Görükle Çek Kültür Merkezi ve Konak Kültür Evi

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar