Şekerpare
Daimi Üye

Onun adı frambuaz, nam-ı diğer ahududu... Bu minik sevimli lezzet tanecikleri yaz boyunca her hafta birkaç tüketmeniz gereken meyvelerden... Cilt güzelliğiniz için de maskesini yapabileceğiniz ahududuyu iştahla yemenizi sağlayacak diğer sebepleri de biz anlatalım.

Vücuttaki toksin maddeleri dışarı atar, kanı temizler.

Sabah yendiğinde enerjiyi arttırır ve daha iyi hissetmenizi sağlar. Bağırsakları çalıştırır

Ateş düşürücü etkisi nedeniyle ateşli hastalıklarda faydalıdır.

Romatizma, nıkris, kansızlık ve verem hastalıklarına karşı yararlıdır.

Olgunlaşmış, taze ahududu bol miktarda A vitamini açısından çok zengindir. A vitamini de antiagingin ilk sihirli maddesidir.

Dokuları sıkılaştırıcı ve güçlendirici etkisi vardır.

Böbrek ve şeker hastalığı olanların taze olarak yemeleri tavsiye edilir.

Ahududunun çiçekleri kaynatılıp bu su ile gargara yapılırsa bademcik, boğaz ve dişeti iltihaplarına iyi gelir.

Yorgun gözler için de ahududu maskesi tavsiye edilir.

Bir miktar ahududuyu ezip püre haline getirdikten sonra yüze maske yapılırsa cildi sıkılaştırır ve serinlik hissi verir.