Sağlıklı Yaşamın Şartları!

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Sağlıklı bir yaşamın olmazsa olmazları var. Modern çağın hastalıklarından korunmak için, bazı kurallara uymak gerekiyor!

attachment.php


Doğal gıdalar tüketin.

Doğal gıdaların hangileri olduğunu bilin. Katkısız, çiğ veya az pişmiş, serbest yemlenen hayvanların et ve yan ürünleri, organik tarım ürünleri doğal gıdalardır.

B kompleks vitaminleri 8selenyum, magnezyum vb), atioksidanlar (flavanoidler, beta-karoten, C vitamini) alın.

Besinler, az pişmiş veya çiğ yenirlerse besin değerlerini kaybetmezler. Tablet olarak tüketmek aynı etkiyi göstermez. Bol taze sebze, meyve tüketin.

Sağlıklı güneşlenin. D vitamini sadece kemik değil, bağışıklık sistemi, sağlığımız ve hormonlarımız için de vazgeçilmezdir.

Egzersiz, sağlıklı bir hayat üzerinde ciddi etkiye sahiptir. En güçlü damar genişletici olan spor, antioksidan olan nitrit oksidin, damar duvarlarındaki hücrelerle üretimini artırır.

Kas kütlesini esneten ve kaslara hafif yük bindiren tarzda, abartmadan spor yapın.

Vitamin benzeri maddeler (koenzim Q10, karnitin vb..) zaten kırmızı et ve sakat etin içinde en yüksek düzeyde var. Bunun için doğal beslenen keçi, kuzu gibi hayvanların, merada serbest beslenen sığır, tavuk gibi eti tüketilmelidir.

Un ve şekerden kaçınarak insülin direncini yenin.

Çevresel zehirlerden ve sigaradan uzak durun.

Yeterli uyku uyuyun.

Sosyal aktivitelere katılın. Hobiler edinerek eğlenmeye vakit ayırın. Bunların meditasyon etkisi gösteren faydaları olacaktır.

Alkol kullanıyorsanız fazlaya kaçmayın.

Alıntıdır!
 

Ekli dosyalar

  • 289E89BE445F48BE56E2BD7F6DFB5C.jpg
    289E89BE445F48BE56E2BD7F6DFB5C.jpg
    10,4 KB · Görüntüleme: 40
G

guzelcem

Misafir
en sağlıklısı düzenli ve rahat uyumakdır, hem güzelleşirsiniz -vücudunuz da dinlenmiş olur. herşeyden vazgeçerim uykumdan asla :uyku::uyku::uyku::uyku::uyku::uyku::uyku::uyku::uyku::uyku:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst