Sağlıklı ve hafif yemek tarifleri

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
1_542011102116_25095.jpg

Sağlıklı ve hafif yemek tarifleri

Fırın Kahvaltı
Güne iştahla başlamak istediğimiz sabah saatlerinde, hem gereken gücü sağlayacak ve kısa bir süre sonra tekrar açlık hissettir¬meyecek, hem ****bolizmayı hızlandıracak ve hem de içinde bol sebze olacak çok lezzetli bir kahvaltı alternatifi...

8 kişilik
Kışı başı kalori değeri: 229 kalori
Kışı başı yağ değeri: 9,1

Malzemeler
6 dilim çok ince kesilmiş normal ekmek, 25 gr tereyağı, 300 gr beyaz peynir, Yarım demet temizlenmiş kıyılmış maydanoz, 250 gr temizlenmiş ıspanak yaprağı, 400 gr dil peyniri, 4 adet közlenmiş temizlenmiş kırmızıbiber, 4 adet yumurta, 400 ml sut, Tuz, Karabiber, 2 yemek kaşığı çörek otu

Yapılışı
• Ekmek dilimlerinin üzerine ince bir tabaka halinde tereyağı sürün yapışmaz yüzeyli bir fırın kabının içme ekmeklerin 3 yarısını yerleştirin. Kabınızın formuna göre gerekirse ekmekleri keserek kabın içinin tamamen kaplanmasını sağlayın.
• Beyaz peyniri ufalayın, maydanoz ile karıştırın, yarısını ekmeklerin üzerine serpin.
• Temizlenmiş ıspanakları nemli halleri ile bir tencereye koyup, kapağını kapatın. 2 dakika sonra, hafif haşlanmış ıspanakları ateşten alın. Biraz ılınınca, fazla suyunu sıkıp, irice kıyın, az tuz, bol karabiber ile karıştırın. Yarısını maydanozlu beyaz peynirin üzerine serpin.
• Dil peynirinin birazını en üste döşemek için ayırın, kalan dil peynirini ve közlenmiş kırmızıbiberleri irice kıyıp karıştırın. Yarısını kaptaki malzemenin üzerine dokun. Kalan malzemeyi de aynı sıralama ile döşeyin. Son olarak ayırmış olduğunuz dil peynirlerini uzun şeritler halinde üzerine yerleştirin.
• Yumurta, süt, tuz ve karabiberi çatalla çırpın, kaptaki malzemenin üzerine dökün. Bir şeffaf folyo ile kabın üzerim kapatıp bir gece boyunca bekletmek üzere buzdolabına kaldırın.
• Fırını 180°C ısıtın. Sütlü yumurtayı iyice çekmiş olan ekmekli peynir karışımının üzerine çörek otu serpin. 40-50 dakika fırınlayıp servis yapın.


5_542011102116_25095.jpg


Mantarlı köfte ve kabak cips
Ekmeksiz köfte yapmak için çözüm yolları arandığında kavrulmuş mantar çok lezzetli bir seçenektir. Mantar, baskın olmayan ancak kendine bas tadı ile köftenin içinde dengeli bir yumuşaklık sağlar. Kabağı ise biç böyle yemediniz. Bu tarifle kabakla yeniden tanışmakta olduğunuzu düşünebilirsiniz.

2 kişilik
Kışı başı kalori değeri: 286 kalori
Kişi başı yağ miktarı: 13,7 gram

Malzemeler:
200 gr beyaz mantar, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 200 gr yağsız dana kıyması, 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz, 1 adet kuru soğan, Tuz, karabiber, 400 gr kabak

Yapılışı:
• Mantarları temizleyip ince ince doğrayın ve zeytinyağı ile birlikte tavada kavurun. Tuz ve karabiber ile karıştırıp soğumaya bırakın.
• Soğanı rendeleyin. Kıyma, tuz, karabiber, maydanoz ve mantarları karıştırıp köfteler hazırlayın. Yapışmaz yüzeyli tavada pişirin.
• Kabakları kabuğunu soymadan fırçalayarak temizleyin ve kâğıt havlu ile kurulayın. Parmak kalınlığında doğrayın.
• Kalın tabanlı bir çelik tavayı boş olarak ateşe oturtun, iyice kızmasını bekleyin. Kabakları kızgın boş tavaya atıp silkeleyerek 1O dakika pişirin. Servis tabağına alır almaz, üzerine tuz serpip karıştırın. Köftelerle birlikte servis yapın.

2_542011102116_25095.jpg


Ev yapımı tavuk salamı

Kolay hazırlanan bu nefis tavuk salamını ince dilimleyerek sabah kahvaltısında, biraz daha kalın dilimleyerek normal öğünlerde servis yapabilirsiniz

8 -1O kişilik
Kişi başı kalori değeri: 244 kalori
Kişi başı yağ miktarı: 7.75 gr

Malzemeler:
2 diş sarımsak, Tuz, karabiber, 1 adet yumurta, 4 dilim kepekli ekmek, 1,5 kg yağsız tavuk eti

Yapılışı
• Sarımsakları ezin ve havanın içinde biraz tuz ile ezip püre haline getirin. Kıyılmış maydonozu ekleyip ezmeye devam edin. Üzerine yumurtayı kırın, bolca karabiber, zeytinyağı ve yarım su bardağı su ekleyin.
• Ekmek dilimlerini mutfak robotuna koyup kıyın. Tavuk etlerini yıkayın ve mutfak havlusu ile iyice kurulayın. Makinedeki ekmeklerin üzerine koyup iri parçalar halinde kıyın.
• Tüm malzemeyi derin bir kapta karıştırın yapışmaz yüzeyli bir somun şeklinde ekmek pişirme kabının içine bastırarak yerleştirin.
• 180'C ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin. Soğumasını bekleyip dilimleyerek servis yapın.

3_542011102116_25095.jpg


Kabak Tadı Vermeyen Kabak Yemeği

Besleyici özellikleri ve kilo kontrolü yapılmak istendiğinde düşük kalorisi, yoğun lifli yapısı, ödem çözücü özellikleri ile diyetimize çok önemli destek sağlayan kabak ile lezzetli bir tarif.

4 kişilik
Kışı başı kalori değeri: 257 kalori
Kişi başı yağ değeri: 10.25gr

Malzemeler
1.5 kg kabak, Tuz, karabiber, pul kırmızıbiber, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 200 gr yağsız kıyma, 2 adet büyük soğan, 4 diş sarımsak, 4 -6 adet küp küp doğranmış domates, 1 yemek kaşığı sirke, 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz

Yapılışı
• Kabakları sert bir fırça ile fırçalayarak akan suyun altında iyice yıkayın ve tamamen kuruyana kadar süzülmeye bırakın. Pişerken pörsümemesi için yıkama suyunun tamamen kurumuş olması önemlidir.
• Temiz ve kuru haldeki kabaklan küpler halinde doğrayın. Bir fırın kabına koyun ve tuz, karabiber, kırmızıbiber ve zeytinyağı ile karıştırın. Önden ısıtılmamış soğuk fırına koyun. Fırını 150°C ısıtın. 1 saat pişirin. İlk yarım saatin sonunda fırını açarak tüm malzemeyi kaşıkla karıştırın.
• Soğanları ve 2 diş sarımsağı temizleyip ince ince kıyın. Tuz, karabiber ve kıyma ile birlikte tencereye koyup karıştırarak kavurun.
• Domates, sirke, 2 diş temizlenmiş doğranmış sarımsak, tuz ve karabiberi bir tencerede kaynatıp sosu hazırlayın.
• Kabakları servis tabaklarına bölüştürün, üzerine kıymalı harç ve domatesli sos ekleyip maydanoz serpin.

4_542011102116_25095.jpg


Közlenmiş mısırlı domates çorbası

Akşam eve giderken yolda satın alman mısırlarla, evde kömür ateşi oluşturmaya gerek görmeden çok değişik bir lezzet yaratabilirsiniz.

4 Kişilik
Kişi başı kalori değeri: 327 kalori
Kışı başı yağ miktarı: 13.94 gram

Malzemeler
1.5 kg domates, 2 adet közlenmiş kabuksuz kırmızıbiber, 2 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber, pul kırmızıbiber, 2 adet közlenmiş mısır, 1 adet beyaz soğan, 4 adet küçük Çengelköy salatalığı (250gr), 2 yemek kaşığı kıyılmış kereviz sapı, 80 gr rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı
• Fırınınızı ızgara seçeneğine getirin ve ısıtın.
• Domatesleri temizleyip ortadan ikiye kesin. Kesilen yüzeyleri üstte olacak şekilde fırın tepsisine dizin. Zeytinyağını fırça ile domateslerin üzerine sürün. Biraz tuz ve karabiber serpin ve hem yumuşayıp hem kızarana kadar 45 dakika pişirin.
• Mısır tanelerini keskin bir bıçakla keserek koçandan ayırın.
• Soğanı temizleyip ince ince kıyın.
• Salatalıkları kabuklarını soymadan fırçalayarak yıkayın ve küçük küçük doğrayın.
• Fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın. Kaşar peynir rendesini yağlı kağıdın üzerine yayıp domatesleri çıkardığınız sıcak fırına koyun. Peynirler iyice eriyene kadar fırınlayıp daha sonra dışarıda soğumaya bırakın.
• Domateslerin kabuğunu ayırıp biberlerle birlikte el mikseri ile püre haline getirin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Mısır, soğan, salatalık ve kerevizi birbiri ile karıştırın. Yarısını domateslere ekleyin. Çorbayı tabaklara servis ettikten sonra kalan yarısını çorbanın üzerine serpin.
• Soğumuş olan peynirden parçalar kırıp çorbayı süsleyin, üzerine biraz kırmızıbiber serpip servis yapın.

ekolay



 

günce

Daimi Üye
Katılım
21 Ocak 2011
Mesajlar
473
Tepki
658
Puan
93
Konum
izmir
Sağlıklı beslenme, edinmemiz gereken prensiplerden biri olmalı diyorum ve tüm bayanları bu tarifleri denemeleri çağrısında bulunuyorum....

Emeğine sağlık...
 

elife

Yeni Üye
Katılım
5 Ekim 2011
Mesajlar
2
Tepki
1
Puan
3
Konum
norvec
tariflerin hepsi cok guzel emegine saglik canim firin kahvalti ve kabak yemegini mutlaka deneyecegim:utan:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst