Sağlıklı Bir Yaşam Seçin!

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Yeni yıla girerken aldığınız kararları hatırlıyor musunuz? Peki, uyguluyor musunuz?

88C6D658CFF8BBCB1D05AA2A1638.jpg


Her ne düşündünüz ve yapamadıysanız, çok geç değil ama en önemlisi sağlıklı bir yaşam kararı verin. Yaşam biçiminizi değiştirmek, belki ilk birkaç hafta için zor gelebilir. Ancak emin olun sonra çok rahat edeceksiniz.

Her öğün meyve ve sebze tüketin!

Meyve ve sebzeler, vitamin, mineral ve liflerle zenginleştirilmiş beslenme odaklarıdır. Hastalıklara karşı vücudunuzu korumak ve sizi tok tutmak için çok faydalıdır. Ayrıca kilo vermenize de yardımcı olur.

Sabah kahvaltınızda musli gibi tahıl ürünlerinin içine kuru üzüm, ahududu gibi meyveler ekleyerek yiyin. Öğlen yemeklerinde sandviç yerine salata tercih edin. Akşam yemeklerinden önce bir kase sebze çorbası için.

Padometre kullanın!

Günlük hayatınızda daha fazla hareket etmek spor yapmak kadar önemlidir. Fazla hareket etmek, kilo vermenize yardımcı olurken, kalbinizin de daha güçlü atmasını sağlar. Yürüdüğünüz mesafeyi ölçerek kaydeden bir padometre edinin. Hafta boyu kaç adıma tığınızı hesaplayın. Her hafta bu sayıyı %10 arttırın. Günde 10 bin adım atmaya çalışın. Bunu oyun haline getirin. Eğlenirsiniz!

Duygularınızla baş edin!

Sıkıntılı anlarda kendinizi yemeğe vermek, asıl sorunun üstünü örter. Bu yüzden kendinizi daha kötü hissedersiniz. Ruh halinizi anlatan bir günlük tutun. Bu günlüğe aynı zamanda yediklerinizi de yazın.Stresli ve üzgün olduğunuzda, duygularınızla baş etmenin bir yolunu bulun. Yürüyüşe çıkın, köpüklü bir banyo yapın, dostlarınızla buluşun.

Daha az hazır yemek tüketin!

Hazır yemekler, vücudundaki kalori, doymuş yağ ve sodyum oranlarını arttırır. Dışarıda yemek yerine, öğlenleri evde hazırlayacağınız yemekleri tüketin. Haftada kaç kere dışarıdan yemek yediğinizi tespit edin. Ardından, dışarıda yeme öğününün haftada 2 ‘yi geçememesi gibi bir hedef belirleyin. Yemeğe gitmeden, kalorisi düşük olanları belirleyin.

Alıntıdır!
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Rica ederim ablacım :hhhhhh:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst