Sağlık İçin Esne!

Es_se

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
25.367
Tepki
22.495
Puan
113
Yaş
40
Konum
istanbul
Sağlık İçin Esne!

Dikkatinizi mutlaka çekmiştir doğada bile hayvanlar esneme yöntemini sıklıkla kullanırlar. sokakta bir kedinin vücudunu gererek kendi kendine esneme hareketleri yaptığına hepimiz rastlamışsınızdır.

Uzmanlara göre esneme hareketleri vücudun en temel hareketlerindendir. Sağlıklı bir iskelet-kas yapısı için esneme ve gerilme hareketlerini hayatımızın ufak bir parçası haline getirmeliyiz. Günlük egzersizler sırasında sertleşen ve zararlı vücut kimyasalları biriken kaslarınızı esneterek açmalıyız böylece tutulmalarını engellemeli ve dolaşımımızı daha düzenli hale getirmeliyiz. Eklenlerimizi esnetmenin bir çok yolu vardır ancak, bunları uygularken dikkatli olmalıyız çünkü, olası bir sakatlanmaya neden olabiliriz.

Her sabah kalktığımızda yatağın hemen yanı başında uygulayabileceğimiz 10 dakikalık esneme hareketleri güne daha zinde başlamamıza, kan dolaşımımızın hızlanmasını ve kendimizi güne hazır hissetmemizi sağlar.

Ayrıca iş yerinde de ara sıra, oturduğumuz yerde dahi olsa kol ve bacaklarımızı germeli, böylece olası bir kas tutulmalarına karşı önlem almalıyız.

Esneme hareketlerini düzenli yapmak kaslarınızın sağlığını da olumlu yönde etkileyeceğinden yapmak istediğiniz spor dallarında da daha başarılı olur, daha geç yorulur ve kendinizi daha zinde hissederiz. Esneme bütün bunların yanında oldukça kolay, keyifli ve acı vermeyen bir egzersiz türüdür ve spordan uzak kaldığınız saatlerde kolayca sportif bir kaçamak yapabilmenizi sağlar. En fazla 10 dakikanızı alır.

alıntıdır
 

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.644
Tepki
53.685
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
:dusun:paylasımın icin tesekkürler emegine saglık :esse:
 

gülo

Aktif Üye
Katılım
27 Haziran 2010
Mesajlar
207
Tepki
221
Puan
43
Yaş
65
Konum
ÜMRANİYE
vucut esnemesine aynen katılıyorum ben agız ile esneme anlamıştım
 
H

Hera

Misafir
Esnemek Ağzı açarak esnemek ten değil vücudun esnemesinden bahis ediyor anladığım kadarı ile diğer türlüde olsa istem dışıdır esnemek bilimsel olarak Tanısı nedir ve yararı şudur budur diyerek bilinçsizce bir açıklama yapmak istemem TeşekkürLer
 

gülo

Aktif Üye
Katılım
27 Haziran 2010
Mesajlar
207
Tepki
221
Puan
43
Yaş
65
Konum
ÜMRANİYE
sadece yanlış anlama olarak agız ile esneme hakkındaBİLİNÇLİ OLARAK yazımı yazmıştım çünkü hadislere dayanan sözler kadar gercek ne olabilir arkadaşımızın esnemesi vucut esnemesi oldugundan yazımı degiştirdim
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst