Sadıka Sabancı Biyografisi

Gülümse

Daimi Üye
Katılım
28 Şubat 2009
Mesajlar
3.793
Tepki
7.105
Puan
113
Konum
istanbul

Sadıka Sabancı (1910-1988), Hacı Ömer Sabancı'nın eşi. 1910 yılında doğan Sadıka Sabancı, 1928 yılında Hacı Ömer'le hayatını birleştirirerek 6 çocuk annesi oldu. Sabancı ailesinin bugüne gelmesinde önemli katkıları bulunan Sadıka Sabancı, çocuklarını 'kazancı bölüşme'nin en büyük fazilet olarak düşünüldüğü bir aile ortamında büyüttü.

Müteveffa Hacı Ömer Sabancı ve eşi Sadıka Sabancı tarafından her fırsatta, özellikle de Ramazan gibi dini günlerde cömertçe yapılan yardımlar ve kişisel servetin sosyal amaçlı yatırımlarda kullanılması, aile için bir gelenek halini aldı.
1966 yılında eşini kaybeden Sadıka Sabancı hayır işlerine hız verdi. 1974 yılında Sabancı kardeşler hayır işlerini kurumlaştırmak amacıyla, Hacı Ömer Sabanci Vakfı (VAKSA)'yı kurdu. Onlara en büyük desteği tüm varlığını vakfa bağışlayan anneleri Sadıka Sabancı verdi. Vaksa'nın bugün eriştiği başarıda, bu koşulsuz desteğin payı büyüktür. Sadıka Sabancı bu katkılarından dolayı 1975 yılında Türkiye'de Yılın Annesi seçildi.

Hacı Ömer Sabancı Vakfı (VAKSA) tarafından "Sadıka Sabancı" adını taşıyan İstanbul'da Yıldız Üniverstesi'nde çocuk kreşi, Ankara'da kütüphane, Adana'da ilköğretim okulu ve öğrenci yurdu ve Artvin'de halıcılık atölyesi yaptırıldı. 1988 yılında vefat etti.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst