Saçlar için Mayonez-Avokado kürü

maviboncuk

Daimi Üye
Katılım
3 Ağustos 2010
Mesajlar
25.638
Tepki
16.859
Puan
113
Yaş
34
Konum
bitanemin kalbinden
Saçlar için Mayonez-Avokado kürü Biraz yağlı bir karışım elde edecek*siniz. Mayonez ve avokadodan elde edeceğiniz saç kürü için ya*rım kase mayonez ve yarım kase ezilmiş avokado meyvesine ih*tiyacınız var.

Hazırlanışı Elinizdeki malzemeleri iyice karıştırın. Daha sonra sıcak suyla ıslattığınız saçlarınıza ve saç derinize mayonez avokado karışımını iyice yedirin. Saçlarınıza bir duş başlığı takarak 20 dakika etki etmesini bekleyin. Ar*dından saçlarınızı her zaman yaptığınız gibi şampuanla*yım Eğer yağlı saçlara sahipseniz karışıma 1 -2 çay kaşığı limon suyu ekleyebilirsiniz. Saçlarınız kuru ise 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı ekleyebilirsiniz.

Muz kürü Saçlarınızda ballı muzlu bakıma ne dersiniz? Muzlu saç bakımı için bir muzu püre haline getirin ve 1 yemek kaşığı balı içine ekleyin.

Hazırlanışı Muz ve bal karışımını kremsi bir yapı elde edene dek karıştırın. Daha sonra saçlarınızı sıcak suyla ıs*latın ve karışımı saçlarınıza ve saç derinize iyice yedirin.Bir plastik folyoyla saçlarınızı toplayın ve havluyla sarın. Isı bu kürün saçlara daha derin bir şekilde etki etmesini sağlayacaktır. 20 dakika sonunda saçlarınızı iyice durula*ym ve her zamanki gibi şampuanla yıkayın. Kür son unda saçlarınızın dolgunlaştığmı ve sağlıklı bir görünüme kavuştuğunu fark edeceksiniz.

Avokado kürü Bir avokadonun etli kısmını çatal yardımıyla iyice ezin. Elde ettiğiniz yoğunluğu yıkanmış saçlarınıza sürün ve 10 dakika etki etmesini bekleyin. Avokadonun bileşimindeki E vitamini ve yüksek yağ içeriği saçlarınıza parlaklık kazandıracaktır.

Sertleştirici yerine bira Yarım bardak şampanyayı yine ya*rım bardak birayla karıştırın. Yıkanmış saçları birkez daha bu sıvı karışımla çalkalayın ve havluyla sarın. Daha sonra her za*manki gibi fönle kurutun ve şekil verin.

Saç kremi yerine süt Sütteki yağ ve albümin saçlara özellik*le yumuşaklık ve parlaklık sağlar. Sütü boş bir şampuan şişesi*ne dökün. Yıkanmış nemli saçlara uygulayın ve 15 dakika etki etmesini sağlayın. Ardından soğuk suyla durulaym (Sıcak suyla duruladığınızda süt ekşir)

Parlaklık için limon Limondaki doğal asit, bakım ürünleri*nin kalıntılarını arındırır ve saçların parlamasını sağlar. Bir li*monun suyunu sıkın, suyla inceltin ve nemli saçlara uygulayın. 10 dakika sonra saçlarınızı durulaym.

Saçları açmak için kahve Kahve ve kırmızı yaban mersini suyunun özellikle kızıl saçların rengini açıcı etkisi vardır. Saçla*rınızı yıkadıktan sonra durulama suyu olarak uygulayın. Kahve*rengi saçlarda yarım litre kahve kullanın, saçlarınız sarı ise ka*rışıma 6 adet limonun suyu ve bir çorba kaşığı votka ekleyin.

Kokulara karşı domates Saçlarınıza sinmiş hoş olmayan ko*kular anında yok olur. Saçlarınızı yıkadıktan sonra bir fincan domates suyuna eklediğiniz iki çay kaşığı suyla yıkayın. alıntı
 
Katılım
22 Ağustos 2013
Mesajlar
57
Tepki
70
Puan
18
Yaş
35
Konum
Kütahya
bayanlar saçlarım cok kuru ve yıpranık ayrıca dun kaşlarımı aldırmak için gitmiştim kuaför kaşlarımında güçsüz olduğunu söyledi ve mayonez sürmemi önerdi. saçina veya kaşına hiç mayonez deneyen varmı fayda ediyomu. Kokusuda çok kötü ya :acep:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst