Saçı kazıtmak saç dökülmesine faydalı mı?

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Halk arasında saçı kazıtmanın saçı kalınlaştırdığı ve dökülen saçları tekrar kazandırdığına dair söylentiler dolaşıyor.

Şöyle bir soru geldi.
Saçımı kazıtmanın saçı kalınlaştırdığını ve tek bir saç çıkması gereken yerlerden birden fazla saç çıktığını farkettim. Saçlarım üstlerde zayıf ve bir ay boyunca iki günde bir saçlarımı kazıtmanın saçlarıma yardımcı olup olmayacağını merak ediyorum. Sizce bu zayıflayan saçlarımda fark yaratır mı ? Sonuçları maksimize edecek saç derisine uygulayabileceğim herhangi bir krem ya da sebze tavsiye edebilir misiniz ? Soğan ve sarımsakla ilgili bazı şeyler duydum ama çok kötü kokuyorlar.

Cevap : Eğer saçınızı kazıma konusunda uzman olmak istiyorsanız, söylediğiniz şey buna oldukça yardımcı olur. Ancak malesef saçı kazımak daha kalın çıkmasına ve bir folikülün üretebileceğinden daha fazla saç üretmesine yardımcı olmaz.

Saçınızı kazıdığınızda, ya da çok çok kısa kestiğinizde bütün saçlar aynı uzunluğa gelir ve uçlar saç kalından inceye doğru ilerlediği için kalın görünür. Çok nadir zamanlarda bu saçınızı kalın hissetmenize ve kalın görünmesine neden olur çünkü uçlar eşit bir düzlemdedir. Saçınızdaki bu farklılık bir nevi ilüzyondur.

Kafanızdaki saçlar ( ve vücudunuzdaki diğer bütün kıllar ) genetik programlarına göre büyümektedirler. Saçı devamlı olarak kazıtmak bir insana kalın saçlar verseydi dünyadaki herkes kalın saçlara sahip olurdu. Saçınızı kazıdıktan sonra bir kökten daha önce olmayan başka bir saç çıkması muhtemelen yakınındaki bir saç folikülünün tekrar büyüme evresine girmesiyle saçınızı kazıtmanızın aynı zamana denk gelmesinden kaynaklanmaktadır.

Eğer saçınızın büyüme potansiyelini gerçekten maksimize etmek istiyorsanız saç derinizi temiz ve sağlıklı tutun. Büyüyen saçlarınızı temiz tutun ve onlara iyi bakın. Protein bakımından zengin, gerekli mineral ve vitaminleri aldığınız bir diyet uygulayın.

Piyasada saçınızı kalınkaştıracak ve dolgun hissettirecek ürünler bulunuyor. Saç teli kalınlığınızı artıracak topikal serumlar kullanabilir, aynı zamanda şampuanlar ve hacimlendirici losyonlarla ekstra kalınlık sağlayabilirsiniz. Bu ürünlerin etkisi minimum 2-3 santimetre uzunluğundaki saçlarda görülebilmektedir.

Sonuç olarak eğer görüntüden memnunsanız saçlarınızı kazıtın ancak saçınızın büyümesine herhangi bir etki edeceğini ümit etmeyin lütfen.
 

elifcik

Yeni Üye
Katılım
13 Şubat 2012
Mesajlar
6
Tepki
0
Puan
1
Yaş
41
Konum
trabzon
Biz bayanların saçlarını kazıtmak gibi bir durumu neredeyse söz konusu değilki. Benimde saçlarımda epeyce dökülme var sarımsak bile sürüyorum saç köklerime iğrenç bi kokusu var ama ne yapalım mecbur:(
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Ufak cocuklarda cok yapiyorlar bunu, banada demislerdi cocuklarinin saclarini kazit daha gür cikar diye ama ben inanmadigim icin yaptirmadim.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst