Saça çok fazla işlem yapmak ve aşırı saç ürünü kullanımı

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Saçlarım normal kahverengi fakat son 10 yıldır saçımın bir bölümü koyu kahverengine döndü. Akşamları saçımı kurutuyorum ve gündüzleri saçımı şekillendirmek için saç maşası kullanıyorum. Saçlarıma şekil vermek için kalıplandırıcı macun ve sprey kullanıyorum. Saçlarım kurumaya oldukça meyilli bu yüzden onlara olabildiğince iyi bakmaya çalışıyorum.

Tatil günlerimde saçta bırakılabilen düzleştirici olarak Sebastiyanın 9 numaralı ilacını kullandım. Diğer günlerde ise saçlarımı yıkadım ve Redken Allsoft ürünleri ile saçlarımı şekillendirdim. Sonra her gün 9 numaralı ilacı ve kıvırcıkları tutması için biraz Redken Align 12 kullandım. Saçtaki artıkları yok etmesi için kalıntılara karşı etkili Neutrogena kullandım. Birkaç hafta sonra, saçlarım yumuşaması gerektiği yerde daha kuru görünmeye başladı. 9 numaralı ilaç yerine Fructis anti-kıvırcık serum kullanmaya başladım ve saçlarım daha yumuşak ve parlak. Çok mu fazla 9 numaralı ilacı kullanmışım?

Cevap: Sebastian no:9’un içeriğine baktığımda içerisinde gliserin olduğunu gördüm. Gliserin dikkat edilmesi gereken bir maddedir ve nemlendirici ürünler için çok önemli bir maddedir. Ayrıca , gliserin nem çeken bir maddedir yani; gliserin etrafındaki suyu nemi içine çeker. Sizin probleminizsin sebebi üründeki gliserin ile saçlarınızın etkileşimi olması muhtemel.

Frutics meyve özleri ve meye yağları içerdiğinden dolay aktif bir nemlendirici maddedir. Bunlar nemi içine çekmez ama buklelerinizi düzleştirir ve daha parlak ve ipeksi bir düzgünlükle olmasını sağlar.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst