Saç Tipini Nasıl Öğrenirsin?

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.633
Tepki
53.643
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
B0Bn9M.jpg


Sağlıklı saçlar doğru saç temizliği ve bakımını gerektiriyor. Saçlarımızla ilgili sorunları çözmek, saç tipimize uygun saç bakımlarını uygulamak için öncelikle saç tipimizi bilmemiz gerekiyor.
Saç tipi nasıl belirlenir?

Saçlı deride bulunan yağ bezlerinin salgıladığı sebum adı verilen yağ miktarı, saç tipimizi belirler. Çok salgılanan sebum saçların çabuk yağlanmasına neden olurken, az yağlı saçlar kuru olarak kabul edilir. Şimdi saç tipimizi belirlemek için her saç tipinin özelliklerini inceleyelim.

lygXzr.jpg


Normal saç tipi

Normal saçlar, saçı meydana getiren nem, sebum ve protein gibi maddelerin dengeli olduğu tiptir. Böyle bir saç, sağlıklı, canlı ve parlak görünür. Bu tip saça sahip olanların özel bir bakım uygulamasına gerek yoktur. Düzenli olarak kaliteli ve temiz içeriğe sahip ürünler kullanarak saç temizliği ve bakımı yapmaları yeterli olacaktır.

Kuru saç tipi

Kuru saçlar, problemli saç olarak kabul edilir. Yağ bezelerinin yeterince çalışmamasının neden olduğu kuru saç dengesi dış etkenlerle de kolaylıkla bozulabilen saç tipidir. Saç mat, bakımsız, cansız görünür. Saçı olumsuz etkileyen dış etkenler, fön, rüzgar ve sıcaklık değişiklikleri, perma, boya gibi kozmetik ürün kullanılarak yapılan uygulamalar olarak sayılabilir. Nemlendirici özelliği olan şampuanların ve kuru saçlar için yoğun bakım içeren ürünlerin tercih edilmesi, saçınızın nem dengesini sağlamak için önemlidir.

Yağlı saç tipi

Yağlı saça neden olan etkenler genetik olabileceği gibi, hormonal bozukluklar ve stres de saçların çabuk yağlanmasına neden olur. Uygun şampuan seçimi ile ılık su kullanılarak yıkanan saçlar daha yavaş yağlanacaktır. Tarak kullanmak yağ bezlerini harekete geçirip yağ salgılamalarına neden olduğu için bu tip saçların sık sık taranması tavsiye edilmez. Yağı dengeleyen saç bakım ve temizleme ürünlerinin kullanılması gereken bu saç tipinde beslenmeniz de büyük önem taşımaktadır. Yağlı ve baharatlı yiyecekler yağlı saç ve cilt tipine etki eder.

Saç tipiniz hayat boyu sabit kalmaz. Yaşadığınız ruhsal durumlardan tutun beslenme farklılıkların, değiştirdiğini şehirden kullandığını yeni ürüne kadar birçok sebepten etkilenerek değişebilir. Bu sebeple saçlarınızı sürekli takip edip, saçlarınızdaki değişimden haberdar olmalısınız.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst