Saç Düzleştiriciler Zararlı mı?

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Saç Düzleştiriciler Zararlı mı?

Her üç kadından biri saç düzleştirici kullanıyor. Saç bakım uzmanları saç düzleştiricilerinin saça zarar verip daha da kabarık ve cansız hale getirebileceği hatta dökülmelere neden olabileceği konusunda uyarıyor.

İngiltere'nin hastane kökenli 7 özel kliniğinden birinde çalışan Saç ve Deri Uzmanı Iain Sallis, kendilerine saç dökülmesi konusunda başvuran kadınların saç düzleştirici kullanma bağımlılığı olduğunu söyledi.

attachment.php


Sallis, eski nesil çelik tabamlı saç düzleştiricilerin 20 dakikada ısındığını ancak yeni seramik tabanlı saç düzleştiricilerinde birkaç dakika içinde 220 c derecede ısındığına dikkat çekti. Yeni teknolojinin saçın yapısına zarar verdiğini kaydeden Sallis, dışarıdan düz olarak gördüğümüz saçlarımızın mikroskop altında incelendiğinde yer yer zayıfladığının görüldüğünü belirtti.

Sallis, "Kullanımı kolay saç düzleştiricileri fazla ısı ve yetersiz koruma nedeniyle saçları kurutur ve daha kıvırcık, kabarık hale gelmesine neden olur. Hatta saçlarda meydana gelen incelmeler nedeniyle kopmalar gözlenebilir. Saçı korumak için düzleştirici ısıttıktan sonra kullanmadan önce kapatın. 220 C derece ısınan düzleştiriciler yerine 180 C derecenin altındaki düzleştiricileri tercih edin. Saç düzleştiricisini kullanmadan önce saçı ısıya karşı koruyan ürünler kullanırsanız zararı en aza indirgemiş olursunuz. Isıdan koruyan spreyler sihirli iksir değil. Saç düzleştiricilerle her gün bunları kullansanız da saçlarınız zarar görüyor. Bu nedenle düzleştiricileri sadece gerektiği zamanlarda koruyucu ürünlerle kullanın. Çok sıcak olmamasına da dikkat edin" dedi.

Saçlarınız hasar gördüyse ne yapmalısınız?

Saçlara öncelikle ultra besleyici ve kabarıklık önleyici özel bir bakım uygulanmalı. Saçlarınızı şampuanlamadan önce iyi bir bakım kremi sürün. Parmak uçlarınızla saç diplerine yedirin ve 20 dakika bekleyin. Sonrasında nemlendirici uygulayın ve yıkayın.

Saçlarınız çok fazla kabarıyorsa ipek yastık kılıfı kullanmanız bunu azaltabilir.

Saç düzleştirici alırken seramik plakalı olmasına dikkat edebilirsiniz. Kuru saça uygulayın, saçlarınız ıslakken asla düzleştirmeyin.

Kaynak: iVillage Türkiye
 

Ekli dosyalar

  • sac-duzlestirme.jpg
    sac-duzlestirme.jpg
    39,4 KB · Görüntüleme: 47
OP
sadiye

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Benim saclarim kivircik oldugu icin arada bende düzlestiriyorum. :ayk:
 

_emos_

Daimi Üye
Katılım
13 Mart 2011
Mesajlar
4.420
Tepki
5.513
Puan
113
Konum
güNeşin battıgı yer:)
Ben sürekli olmasada kullanıyorum seviyorum çok pratik ama dediği gibi seramik olması önemli saçı yakabiliyor birde ince telli saçlar 200 ün üstüne çıkmasın diye duymuştumsaçta kalan ürünlerde koruyor
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst