Saç Düzleştiren Süt Maskesi

Aşk Sancısı

Daimi Üye
Katılım
23 Mart 2013
Mesajlar
3.931
Tepki
2.550
Puan
113
Konum
Kocaeli
Süt sağlığa olan faydaları kadar aynı zamanda doğal bir güzellik ürünü olarak da kullanılan bir besin. Cilt bakımı için birçok tarifte kullanılan süt aynı zamanda harika bir saç düzleştirici. İşte sütle yapılan saç düzleştirici maske tarifi...

5c931e3d66a97c237e9770ff


Saç düzleştiricilerin ve fön çekmenin saçınıza zarar verdiğini düşünüyorsanız doğal bir yöntem deneyebilirsiniz: Süt!

Sürekli aşırı ısıya maruz kalan saçlar daha çabuk yıpranır. Şimdi düzleştirici ve fön makinelerini bir kenara bırakın ve bu yöntemler yüzünden yıpranan saçlarınızı süt ile hem nemlendirin hem de doğal bir şekilde düzleştirin. Bu yöntem dalgalı, kabarık ve bir türlü düz durmayan saçlara sahip olanların kurtarıcısı olacak!

5c931e9866a97c228b45d946


SÜTÜN SAÇA FAYDALARI NELER?

Süt, yüksek protein içeriği ile vücuda olduğu kadar saça da bir hayli faydalı. Saçların güçlü bir şekilde uzamasına yardımcı oluyor. Sodyum, kalsiyum, potasyum ve B12 vitaminleri yönünden de zengin olan süt, saçları dış etmenlerden koruyor ve güçlendiriyor. Ayrıca saçları nemlendiriyor ve yumuşatıyor. Çok kuru ve yıpranmış saçları onarıyor.

İşte saç düzleştirici süt maskesi tarifi

5c931ea566a97c237df39f92


Malzemeler:
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı bal
  • 1 adet muz
  • Püskürtmek için spreyli bir şişe
  • İnce uçlu tarak
Yapılışı:

Spreyli bir şişe içerisine süt ve balı koyun, iyice çalkalayın. Başka bir kasede muzu püre haline getirin ve daha sonra bal ile süt karışımına ilave ederek güzelce karıştırın. Tüm malzemelerin iyice karıştığından emin olduktan sonra şişedeki karışımı saçınızın tamamına püskürtün ve tarayın. Yaklaşık 20 dakika bekletin ve doğal bir şampuan ile yıkayın. Saçlarınızı kurumaya bıraktığınızda dalgalı ve kıvrımlı yerlerin düzleştiğini fark edeceksiniz.

Kaynak: Mahmure

 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst