Saç Dökülmesinde etkili etkenler

duygu.eren

Yeni Üye
Katılım
23 Temmuz 2015
Mesajlar
2
Tepki
0
Puan
1
Konum
Kocaeli
PGD2 reseptörü
Saç dökülmesi arkasında yatan biyolojik nedenler karmaşık. Fakat son yıllarda bazı gelişmeler de olmadı değil. 2012’de John Hopkins Üniversitesi’nden Luis Garza,Prostaglandin D2 (PGD2) adı verilen bir lipid bileşiminin kıl köklerinin canına okuduğunu tespit etmişti.
Gen analizleri, PGD2’nin kellerde çok daha fazla olduğunu ortaya koydu. Bu madde laboratuvarda kıl köklerine uygulandığında kılın uzamasında çok büyük bir yavaşlama olduğu gözlendi.
PGD2’nin kıl kökü hücrelerinde GPR44 adlı enzime tutunduğu tespit edildi ve bu enzimlerin olmadığı farelerde kıl uzamasında herhangi bir sorun görülmedi.
Aynı şey insanlar için de geçerliyse bu mekanizmanın kesintiye uğratılması halinde kelliğe çözüm bulunabilirdi. Buradan hareketle Garza, artık bir hedef için çalışılabileceğini söylüyor.

Özellikle kozmetik ve farmakoloji şirketleri çok uzun zamandır GPR44 ile mücadele ededebilecek ürünler geliştirilmesinde çalışıyor.

Saç dökülmesinden muzadarip olan arkadaşlarıma önerim, kullandıkları şampuanların içeriğini öğrensinler ve marka olarak değil içerik bakımından aynı tip şampuanları kullansınlar.

Benim özellikle ilgim dahilinde bu konu. Yeni bilgiler de aldıkça sizlerle paylaşacağım.

 

deniz87

Yeni Üye
Katılım
23 Temmuz 2015
Mesajlar
2
Tepki
0
Puan
1
Konum
afyon
Merhaba..

Benim saçlarım ince telli baya gür ama ailemde kel olan var.Acaba bende kel kalırmıyım sizce.Saçlar dökülmeden önce tespit edilebiliyormu.Bir yorum yapabilirmisiniz lütfen :istebu:
 

pelinpelin

Yeni Üye
Katılım
23 Temmuz 2015
Mesajlar
3
Tepki
0
Puan
1
Konum
istanbul
hanımefendi saçların ince kalın telli olmasıyla alakalı durum değil o bazen genetik bazen stres etkenli bazen bizden kaynaklı sorunlar bahar ayları vesaire saçın dökülmesinde etken. sizin kalın ince tel saç yapısal genetik bir durum dökülen saç bir daha geri gelmez bence.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst