Saç Dökülmesi ve 24 Cevap

Özor

Daimi Üye
Katılım
26 Eylül 2010
Mesajlar
375
Tepki
484
Puan
63
Konum
Gaziantep
Saç Dökülmesi ve 24 Cevap

1. Fırçalamak ve masaj saç dökülmesini önler.
Doğru . Ancak birtakım şartlara bağlıdır. Eskilerin “Bin fırça darbesi” masalı artık terk edilmiştir. Ucu sivri olmayan ve sentetik maddeden üretilmeyen yumuşakSaç Dökülmesi ve 24 Cevap doğal kıllardan yapılma fırçalar kısa uygulamalarla saçlarda biriken yağ ve kirlerin temizlenmesine yardımcı olurken aynı zamanda saçların oksijenlenmesini de sağlarlar. Masaja gelinceSaç Dökülmesi ve 24 Cevap uygun tekniklerle yapıldığında yararlı olmaktadır.

2. Yağlı ve ince telli saçlar daha çok dökülür.
Yanlış. Saçın ince veya kalın telli oluşuSaç Dökülmesi ve 24 Cevap kuru veya yağsız oluşu kalıtımsal özelliklerdir. Dökülmeyle doğrudan ilişkileri yoktur.
3 . Saçı sürekli toplamak saç dökülmesine neden olur.
Doğru. Saç hastalıkları konusunda mevcut kitaplarda sıkı tokaSaç Dökülmesi ve 24 Cevap topuz ve at kuyruğuyla gelişen saç dökülmelerine rastlanmaktadır.
4 . Ya ş dökülmelerinde saç dökülmelerine rastlanır.
Doğru. Bunun en önemli nedeni organizmanın ürettiği dişilik cinsiyet hormonlarının azalmasıdır. Aynı zamanda bir yaşlanma prosesi sonucu saçlı deride mevcut kıl köklerinden küçümsenmeyecek bir miktarı canlılığını yitirmektedir.
5 . Denizden sonra duş almamak saç dökülmesine neden olur.
Yanlış. Denizden sonra duş almanı temel amacıSaç Dökülmesi ve 24 Cevap saçlı derideki kum ve tuzu temizlemektir. Duş almamanın saç dökülmesi ile mantıklı bir ilişkili olmaz.
6 . Regl dönemibde saçlar dökülür.
Doğru. Regi dönemi psikolojik ve hormonal bakımından kadın için çok duyarlı bir dönemdir. Bu dönemde bir de dış ve iç zararlı etkenler olursa saç dökülmeleri artabilir.
7 . Sigara ve alkol s açları döker.
Doğru. Sigara ve alkolün genel sağlığa yaptığı olumsuz etkilerin saç sağlığına da yansıması doğaldır.
8. Vitamin almak saç dökülmesini önler.
Doğru. Özellikle nekahat süresince ve zayıflama rejimi sırasında vücudun vitamine olan ihtiyacı artmıştır. Bu devrelerde gıdalara ilave edilecek vitamin hapları dökülmenin azalmasında yararlı olacaktır. Bilhassa B-5Saç Dökülmesi ve 24 Cevap B8 vitaminini içeren draje ya da kapsüller tercih olunmaktadır.
9 . Kükürtlü sabun saç dökülmesini önler.
Yanlış. Tıbbi sabunlar arasında adı geçen kükürt katkılı sabunlar saç yağlanması ve kepeklenmesi konusunda yardımcı malzemelerdir. Saç dökülmesi konusunda bir fonksiyonları yoktur.
10. Jöle saçları döker.
Yanlış. Son zamanlarda şampuan sonrası preparatlar adıyla anılan bir takım ürünlerin geliştirildiği dikkati çekiyor. Bu grup içinde yer alan jölenin farklı özelliğiSaç Dökülmesi ve 24 Cevap içinde selülozik maddelerin daha çok bulunmasıdır. Tüm şampuan sonrası preparatlar gibiSaç Dökülmesi ve 24 Cevap jöleden zarar değilSaç Dökülmesi ve 24 Cevap yarar beklenebilir.
11. Zeytinyağı ve bademyağı saç dökülmesini önler.
Yanlış. Ne zeytinyağı ne bademyağı saçlı deriye sürülmek suretiyle hgedef hücreler olan kıl kesesi ve yağ bezine olumlu yada olumsuz etki yapmazlar. Ancak çeşitli etkenlerde zarar görmüş. KurumuşSaç Dökülmesi ve 24 Cevap matlaşmışSaç Dökülmesi ve 24 Cevap saçlara ufak bir katkıda bulunupSaç Dökülmesi ve 24 Cevap bu görünümlerini rölatif olarak düzeltebilirler.
12. Sık yıkamak saçları döker.
Yanlış. Sağlıklı bir saçın uygun bir ürünle her gün yıkanmasında hiçbir sakına olmadığı gibiSaç Dökülmesi ve 24 Cevap sorunları olan bir saçın uygun olmayan bir ürünle haftada bir bile yıkanması sakıncalı olabilir.
13 . Perma saç döker.
Yanlış. Perma saçları dökmez. YalnızSaç Dökülmesi ve 24 Cevap bilinçsizceSaç Dökülmesi ve 24 Cevap kalitesiz ürünlerle yapılan perma işlemiSaç Dökülmesi ve 24 Cevap saç sapına ait birtakım hasarlar oluşturur. MatlaşıpSaç Dökülmesi ve 24 Cevap kırılmalarına neden olur.
14 . Mevsim geçişlerinde saçlar daha fazla dökülür.
Doğru. Doğada hayvanların tüy ve deri değiştirmeleri genelde mevsim değişmelerine isabet eder. İnsanda da buna paralel olarak mevsim geçişlerinde saç dökülmesinde bir artma görülmektedir.
15. Saç dökülmesi irsi olabilir.
Doğru. Saç dökülmesi konusunda hemen herkesin görüş birliğinde olduğu en tutarlı neden budur. Bir Fransız saç uzmanının söylediği gibiSaç Dökülmesi ve 24 Cevap “Sağlıklı saçlara sahip olmak içinSaç Dökülmesi ve 24 Cevap sağlıklı saçları olan anne babaya sahip olmak lazım”.
16. Hamilelikte saç dökülmesi doğaldır.
Yanlış. Tam tersineSaç Dökülmesi ve 24 Cevap kadının hamileliği boyunca cildi parlak ve berrak bir görünüm alırkenSaç Dökülmesi ve 24 Cevap saçları da daha süratli uzarSaç Dökülmesi ve 24 Cevap kalınlaşırSaç Dökülmesi ve 24 Cevap hacmi artar. Daha önce dökülme varsa bile durur.
17 . Stres saçları döker.
Doğru. Gerek ani sıkıntı ve üzüntüSaç Dökülmesi ve 24 Cevap gerekse devamlı gerginli saç dökülmelerinin önemli nedenlerinden biridir.
18. Kabızlık saçları döker.
Doğru. Gıdalarla alınan biyolojik aktif maddeler (VitaminSaç Dökülmesi ve 24 Cevap mineral) yeterli ölçüde emilemediğinden görülen kabızlık saç dökülmesinde de etkendir. Emilme bozuklukları artı bazı gıdasal toksinlerin atılamaması saç dökülmesini getirir.
19. Kına saç dökülmesini önler.
Yanlış. Kınanın çeşitli saç şampuanları ve losyonlarına bir katkı maddesi olarak eklendiğini görüyoruz. Kınanın saça canlılık ve parlaklık kazandırdığı halk tarafından da bilinir ancakSaç Dökülmesi ve 24 Cevap saç dökülmesini önlemez.
20 . Defrisaj saçların dökülmesine neden olur.
Doğru. Ancak olaySaç Dökülmesi ve 24 Cevap kullanılan solüsyonlarla ilgili olmayıpSaç Dökülmesi ve 24 Cevap uygulama sırasında saçların aşırı çekiştirilmeleri ile ilgilidir.
21 . Boya saç dökülmesine neden olmaz.
Doğru. Perma yada boya gibi kimyasal maddeler dökülmenin gerçek nedeni olmayıpSaç Dökülmesi ve 24 Cevap görünümde kalitatif değişikliklere neden olmaktadır.
22 . Hızlı kilo vermek saç döker.
Doğru. Hızlı zayıflama rejimlerinde görülen saç dökülmelerini hekimler iki ana nedene bağlamaktadırlar. Birincisi proteinSaç Dökülmesi ve 24 Cevap ikincisi iseSaç Dökülmesi ve 24 Cevap enerji yetmezliği. Bu yüzden zayıflama rejimlerinde protein ve karbonhidratı dengeli almak gerekir.
23 . Fön ve elektrikli bigudi saçları döker.
Yanlış. Aşırı bakım kaygıları içinde fön ve elektrikli bigudi ile yapılan müdahalelerSaç Dökülmesi ve 24 Cevap kırılma ve çatallanma gibi sorunları yaratırkenSaç Dökülmesi ve 24 Cevap saçın cansız ve sağlıksız bir görünüm kazanmasına neden olurlar. Ancak dökülme nedeni değildir.
24. Sabunla yıkamak saçları döker.
Yanlış. Atalarımız 20. asrın başlarına kadar şampuan ya da benzer sentetik malzemelerle mi başlarını yıkıyorlardı? Sık sık şampuan değiştirmek saçların dökülmesine yol açar. Çoğunda temizleyici madde olarak bulunan anyonik ve katyonik deterjanlar reaksiyonel yağlanmaya neden olmak suretiyle saç sağlığına olumsuz etki yapra. Bir de sık değiştirme söz konusu olunca dökülme gerçekleşebilir.
 

elis

Daimi Üye
Katılım
1 Mayıs 2010
Mesajlar
4.752
Tepki
4.883
Puan
113
Yaş
44
Konum
burdan:)
bu benim yanlisim iste,devamli topludur sacim,,,dokulmeside o yuzdendir belkide,,,,,,,,

tesekkurler canim ,degerli bilgiler icin,,,,,
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Saçı sürekli toplamak saç dökülmesine neden olur.
Doğru. Saç hastalıkları konusunda mevcut kitaplarda sıkı tokaSaç Dökülmesi ve 24 Cevap topuz ve at kuyruğuyla gelişen saç dökülmelerine rastlanmaktadır.

Bunu çok yaparım maalesef. :sim3:
 

ilk_nur

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
32.413
Tepki
37.064
Puan
113
Konum
.....
benimki de sürekli topludur zaten o yüzden saçların mahvoluyo ama mecbur
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst