Saç Boyanızın Akmasını Engelleyin

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Saç boyanız akıyor ve saçınız çok uzun, tararken zorlanıyor musunuz? İşte size püf noktaları..

Kına veya boya mutlaka her yıkamada biraz kan kaybeder. Bunu engellemek için son durulama suyuna bir miktar sirke karıştırın. Ekşi, boyanın akmasını engeller. Saçınız çok uzun, tararken zorlanıyor musunuz? İnce telli ve uzun saçlar yıkadıktan sonra birbirlerine dolanırlar. Bunu önlemek için kayısı özlü şampuanlar ve saç kremleri kullanın. Kayısı özünün içindeki yağ, saçların içiçe geçmesini önler.

Saçlarınız uzamıyorsa
Saçlarınız uzamıyor diye üzülmeyin. Canlı saçlara sahip olmak için doğru bakımın yanında beslenmek de önemlidir. Bunun için, et, balık, karaciğer, buğday tohumu, peynir, süt ve yumurta gibi besinlerden yiyin. Çünkü protein saçlarınızı güçlendirir. Kırıkları önlemek için saçlarınızı uçlarından kestirmeniz sadece saçlarınızı sağlıklı gösterir. O yüzden her 6 haftada bir düzelttirmelisiniz.

Saçlarınızı çok fazla taramanız saçlarınızı yıpratır. Yağların kafa derinizden saç uçlarına kadar yayılması için saçlarınızı taramanıza gerek yok. Kafa derinizi en az şekilde taramanız, saçların uzamasını hızlandırır, kan dolaşımını teşvik etmeye yardımcı olur. Duştayken saçlarınıza besleyici uygulayın ve 3-5 dakika yuvarlak hareketlerle masaj yapın. Bu, kan dolaşımını teşvik ederek, saçların daha parlak uzamasını sağlar.

El kremi ile saçları yatıştırın
Eliniz için kullandığınız nemlendiricilerden biraz saçınıza sürerseniz elektriklenen saçlarınızı yatıştırmış olursunuz. Nemlendiriciyi banyo sırasında sürerseniz saçlarınızı kuruladıktan sonra daha parlak ve canlı olduğunu görürsünüz. Saçlarınızın kolay yağlanmaması için şampuanlama sırasında saçınzı çok sert biçimde taramak yerine hafifçe tarayın. Ayrıca kremi saçınızın ortasından başlayarak uçlarına doğru sürün.

Güzel ve havalı saçlar için işte size basit ipuçları:

- Saçınıza seksi bir dolgunluk kazandırmak için, kuruturken yuvarlak fön fırçanızı dik bir şekilde 2 parmak kalınlığında saçınıza dolayın ve ardından fön çekin.

- Saçınızı düz veya hafif dalgalı bir biçime sokmak için kuruturken fırça kullanmayın ki doğal bir görünüm kazansın.

- Saçınızı forma sokmanın en kolay yollarından biri de saçınız nemliyken silikon içeren bir serum uygulamaktır.

- Kuru olan saça şekil vermek için saçınızı öne atıp, saç diplerine sprey sıkın. Böylece saçlarınızı geri attığınız zaman hoş bir form oluştuğunu göreceksiniz.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst